Savantii cer Declaratia Drepturilor Delfinilor

Savantii cer Declaratia Drepturilor Delfinilor
Savantii cer Declaratia Drepturilor Delfinilor

Un grup format din oameni de stiinta, filozofi si organizatii pentru protectia animalelor propune o declaratie a drepturilor delfinilor pe care spera sa o transforme candva in lege.

Este vorba despre o lege care ar trebui sa opreasca detinerea acestor mamifere in gradini zoologice sau delfinarii si ar interzice pescuirea lor, scrie Mediafax.

“Dovezile stiintifice sunt acum suficiente pentru a sustine faptul ca delfinii au, la fel ca si oamenii, constiinta de sine, sunt fiinte inteligente cu emotii si personalitati”, a declarat filozoful Thomas White. El a adaugat ca, “in consecinta, delfinii ar trebui sa fie considerati «persoane non-umane» si evaluati ca indivizi. Din punct de vedere etic, ranirea, uciderea sau capturarea delfinilor sunt gresite”.
Delfinul este pe locul doi dupa om in functie de greutatea creierului in raport cu cea a corpului.

Principalul argument in sustinerea acestei declaratii este faptul ca delfinii se pot recunoaste in oglinda, deci au constiinta de sine. Exista, de asemenea, exemple despre suferinta delfinilor pentru puiul mort, despre faptul ca isi ajuta semenii bolnavi hranindu-i si despre cooperarea lor cu perscarii atunci cand de aici rezulta mancare si pentru ei.

Cea mai izbitoare dovada a inteligentei delfinilor este, probabil, povestea delfinului Kelly de la un institut pentru studierea mamiferelor marine din Mississippi, care era recompensat cu peste pentru curatarea de gunoi a piscinei.

Citeste si Fenomen fabulos! 2.000 de delfini au fost observati in timpul unui ritual spectaculos
Balenele ar fi, de asemenea, incluse pe lista acestei legi pe are o cer savantii. Este un lucru care presupune ca vanatorii de balene ar putea fi clasificati ca ucigasi.

Proiectul de lege prevede pentru fiecare membru individual (cetacee, balene, delfini sau marsuini) dreptul la viata. De asemenea, spune ca nimeni nu are dreptul de a detine aceste creaturi sau de a face ceva care aduce atingere drepturilor si libertatilor lor.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente