Lacurile din jurul Bucurestiului asteapta sa fie salvate cu fonduri structurale

  0
  290

  Edilii Bucurestiului spera sa obtina sprijin prin fonduri europene pentru reabilitarea ecologica a lacurilor din vecinatatea Bucurestului si reintroducerea lor in circuitul turistic, conform unui proiect datand de ani buni si aflat acum in faza de asteptare, pentru Programul Operational Regional.

  In Bucuresti, printre alte proiecte cu finantare europeana in care sunt implicate primariile, cum ar fi refacerea centrului istoric (numai pentru Palatul Voievodal Curtea Veche au fost alocate 5 milioane de euro) se numara si reabilitarea ecologica a salbei de lacuri de pe raul Colentina si curatarea zonelor adiacente in vederea reintroducerii lor in circuitul turistic.
  Cele zece lacuri de pe valea raului Colentina se afla in administrarea Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, iar proiectul destinat reabilitarii lor se ridica la 13 milioane de euro, dintre care 6.5 milioane reprezinta o finantare nerambursabila initiata prin programul PHARE 2003. Fondurile PHARE nu au acoperit decat o parte a necesarului de investitii.

  In „Programul de Dezvoltare a Municipiului Bucuresti 2000-2008” se precizeaza ca apa din salba de lacuri a raului Colentina are o calitate necorespunzatoare din cauza deversarii direct in rau a apelor uzate de catre unitatile industriale si populatie. In acelasi program se specifica ca „lacurile nu au mai fost dragate de peste 30 de ani, fapt care a dus la acumularea unor mari cantitati de namol”.

  Pentru continuarea investitiilor demarate prin PHARE, a fost intocmit un dosar care se gaseste pe lista de asteptare a proiectelor in pregatire , pe baza HG Nr. 811 din 21 iunie 2006, si care urmeaza sa fie propuse spre finantare prin Programul Operational Regional 2007-2013.

  Citeste articolul integral Lacurile din jurul Bucurestiului asteapta sa fie salvate cu fonduri structurale in Euractiv

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.