Las Vegas consuma de patru ori mai multa apa decat Parisul

Desi populatia din orasul jocurilor de noroc este de cinci ori mai mica fata de cea din Orasul Luminilor, raportul de consum zilnic de apa este de 4/1 .

Una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice, unica in lume pentru aspectul ei cosmopolit si pentru numarul impresionant de cazinouri si localuri de jocuri de noroc, respectiv orasul Las Vegas, se mai poate mandri cu un record. Acela de a consuma, zilnic, circa 1.000 litri de apa pe cap de persoana, ceea ce face ca Parisul sa fie intrecut, din acest punct de vedere, cu un raport de patru la unu.

Potrivit datelor statistice, orasul Las Vegas are, in zona metropolitana, circa 1.800.000 de locuitori, in timp ce capitala franceza numara peste 12.000.000 de locuitori. Discrepanta imensa dintre consumul din “Sin City” (cum a mai fost denumit orasul Las Vegas) si cel din Paris se explica, in primul rand, prin numarul mare de piscine si de uriase fantani arteziene existente in capitala jocurilor de noroc.

Ele reprezinta un simbol turistic al Americii, fiind unul dintre principalele puncte de atractie ale orasului. Functioneaza zi si noapte, iar jeturile lor cresc si descresc “pe muzica”, acompaniate de un impresionant joc de lumini. Un rasfat fara egal Un alt motiv pentru care “Sin City” este un mare consumator de apa il reprezinta ambitia acestuia de a reproduce, la scara redusa, unele simboluri ale civilizatiei si culturii europene.

Astfel, alaturi de o replica a Turnului Eiffel,
se afla, la gramada, copii (in marime naturala) ale unor celebre poduri si canale venetiene pe care plutesc gondolele la orice ora din zi si din noapte. Statistica mai arata ca, la polul opus fata de locuitorii din Las Vegas, se afla iordanienii, in special cei din Amman, care consuma de 15 ori mai putina apa decat un american (acesta din urma avand o “ratie” de 700 de litri pe zi).

Citeste articolul Las Vegas consuma de patru ori mai multa apa decat Parisul integral in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente