Incineratoarele pentru deseurile animale, o rana inca deschisa

In tara noastra, problema resturilor animaliere isi asteapta de mult timp o rezolvare.

Un accident rutier produs in judetul Neamt a redeschis “rana” provocata de lipsa incineratoarelor in Romania. In urma incidentului, 10 tone de cadavre de animale intrate in putrefactie s-au imprastiat pe sute de metri, degajand un miros insuportabil timp de mai bine de 13 ore si afectand solul unei paduri. Evenimentul rutier putea provoca si un accident ecologic, daca nu se luau masuri imediate. Insa pericolul inca nu a trecut.

Accidentul produs pe data de 21 august, la ora 1.30, pe DN 15B, in afara localitatii Petru Voda, comuna Poiana Teiului, judetul Neamt, aduce in discutie lipsa de incineratoare pentru animale pe intreg teritoriul Romaniei, si, implicit, problema poluarii. Pe langa pericolul otravirii mediului, incidentul rutier s-a soldat cu moartea soferului Adam Stefan, in varsta de 54 de ani, care conducea autotractorul marca Roman, vehicul ce tracta o semiremorca incarcata cu 10 tone de cadavre de animale.

“In acea dimineata fatidica, soferul a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat dupa impactul cu copacii de la marginea padurii aflate in apropierea drumului. Resturile de animale intrate in putrefactie s-au imprastiat pe aproximativ 300 de metri patrati”, ne-a declarat seful Politiei Rutiere Neamt, Neculai Costan. Astfel, dupa accident, drumul si o portiune din padure au fost acoperite de lesuri, existand pericolul producerii unui dezastru ecologic.

Camionul fusese inchiriat de societatea Protan si incarcase resturile de animale de la Protan Roman, firma care nu detine autorizatie de incinerare, urmand a le transporta la Protan Dej, unde exista o fabrica de neutralizare proteica. Insa soferul n-a mai ajuns la destinatie.

Citeste articolul Incineratoarele pentru deseurile animale, o rana inca deschisa integral in Adevarul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente