Pelicanul cret din Delta Dunarii este in pericol

Acumularea de metale grele si de pesticide in oua si tesuturi, precum si modificarile calitative ale apei au afectat succesul reproductiv al populatiei de pelicani creti din Delta Dunarii, o specie amenintata cu disparitia.

Pelicanul cret este cla-si-ficat ca fiind vulnerabil in toate zonele ce corespund distributiei sale geografice, din Serbia si Muntenegru pana in Mongolia.

Efectivul populatiei mondiale este estimat la 4.000-5.000 de perechi cuibaritoare. Populatia europeana este vitala pentru supravietuirea speciei, avand in vedere ca cele mai mari doua efective (aproximativ 700 de perechi in Grecia si circa 400, in Romania) sunt ultimele ramase in afara fostei URSS unde, in ultimele zeci de ani, specia a suferit un declin drastic.

Un proiect LIFE Natura de salvare a pelicanului cret din Delta Dunarii, lansat de Administratia Rezerva-ti-ei Biosferei Delta Dunarii, in parteneriat cu Societatea Ornitologica Romana si cu Royal Society for the Protection of Birds, este in plina desfasurare. “Salvati Pe-lecanus crispus in Delta Dunarii” are drept obiectiv conser- varea speciei pe toata suprafata Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Citeste articolul Pelicanul cret din Delta Dunarii este in pericol integral in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente