Laszlo Borbely a fost validat de comisii pentru portofoliul Ministerului Mediului si Padurilo

Laszlo Borbely a fost validat de comisii pentru portofoliul Ministerului Mediului si Padurilo

Comisiile reunite pentru administratie si cele pentru agricultura ale Parlamentului l-au validat in unanimitate pentru plenul de joi pe Laszlo Borbely propus pentru portofoliul Ministerului Mediului si Padurilor.

Cele patru comisii nu au avut cvorumul necesar pentru a da aviz candidatului, din 78 de parlamentari fiind prezenti doar 42.
Laszlo Borbely le-a spus parlamentarilor ca, pana la sfarsitul lunii februarie, vrea sa finalizeze strategia de securitate a Mediului pe care o sa o inainteze apoi in CSAT. „O astfel de strategie va inaspri, prin legislatie, pedepsele pe care trebuie sa le primeasca cei care atenteaza la mediul sanatos”, a afirmat Borbely. El a vorbit, de asemenea, despre strategia adoptata in 2010 pentru inundatii si pe baza careia au fost alocate cele mai mari fonduri pentru prevenirea acestora din 1990 incoace, bani folositi nu doar pentru construirea de diguri, ci si pentru o activitate complexa in ceea ce priveste prevenirea.

Borbely a cerut sprijinul parlamentarilor pentru adoptarea unui proiect de lege prin care furtul de lemn sa fie mai aspru pedepsit. „Acest proiect de lege va permite ca pentru un metru cub de lemn furat sa se constituie infractiune si nu pentru cinci metru cubi, asa cum prevede legea acum”, a explicat Laszlo Borbely.

Guvernul a hotarat miercuri suplimentarea bugetului Ministerului Mediului pe anul 2012 cu suma de 15,4 milioane de lei pentru plata serviciului datoriei publice externe. Banii vor fi alocati din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, conform hotararii emise de Cabinetul interimar Predoiu. AGERPRES

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente