Laszlo Borbely: In curand vom reporni Casa Verde pentru persoane fizice

  0
  318

  In acest moment, programul Casa Verde poate fi accesat doar de institutiile publice.casa verde

  Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Oradea, ca programul Casa Verde pentru persoane fizice va fi repornit in cel mai scurt timp, transmite corespondentul NewsIn.

  „Va spun, in premiera, ca doresc sa repornim programul Casa Verde pentru persoane fizice si acest lucru se va intampla in cel mai scurt timp. Programul a fost oprit, iar justificarea a fost ca nu pot fi controlati toti cei care il acceseaza. Numai la noi in Romania se intampla acest lucru: in loc sa fie incurajati, cetatenii sunt priviti din start ca posibili infractori. Sigur ca vor fi controale, insa faptul ca nu putem controla la sange pe toata lumea nu trebuie sa ne tina in loc” a spus ministrul mediului, Laszlo Borbely.

  In acest moment, programul Casa Verde poate fi accesat doar de institutiile publice. „Voi propune in Guvern reluarea programului pentru persoane fizice. Acum suntem in faza in care studiem posibilitatea de a face posibila accesarea de fonduri pentru Casa Verde prin Fondul de Mediu. Avem la Fondul de Mediu 1,8 miliarde de lei care trebuie cheltuiti” a mai declarat Laszlo Borbely.

  Borbely a mai spus ca ministerul pe care il conduce incurajeaza utilizarea energiilor alternative si ca, prin Fondul de Mediu, se asigura o finantare de 70% pentru folosirea acestora de catre primarii. „Pentru ca ma aflu in Bihor dau exemplu apa geotermala. Le-am transmis primariilor sa foloseasca aceasta posibilitate. E o investitie intr-adevar mare, la inceput, pentru ca trebuie facute si foraje, dar in cativa ani se amortizeaza, pentru ca facturile de incalzire sunt de pana la 5-6 sau chiar 10 ori mai mici” a spus Laszlo Borbely.

  Sursa: Realitatea

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.