Fostul combinat chimic din Navodari ar putea sa devina depozit de deseuri

0
464

Proiectul are deja aviz de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.combinatul de la Navodari

Deseuri langa plaja. Patronul fostului combinat chimic din Navodari vrea sa transforme cladirile ramase in depozit de deseuri. Omul de afaceri italian a obtinut autorizatia de mediu si sustine ca investitia, de peste 10 milioane de euro, nu prezinta niciun pericol pentru mediu. In schimb, primarul din Navodari spune ca depozitul va fi doar un munte de deseuri toxice si promite ca va face tot ce-i sta in putinta sa-l impiedice pe italian.

Roberto Vicentelli a cumparat acum 10 ani combinatul chimic din Navodari. Instalatiile au fost de mult inchise. In cladirile care se mai tin pe picioare italianul isi propune sa faca un depozit de deseuri.”Este o investitie a carei capacitate de neutralizare si depozitare a deseurilor Romaniei a intrat in obligatiile pe care Romania si le-a luat fata de comunitatea europeana”, a declarat Manuela Marinescu, sotia omului de afaceri.

Proiectul are aviz de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. Mai mult, italianul a obtinut in justitie o hotarare care obliga primaria sa elibereze autorizatia de construire. „Voi uza de orice cale, fie ea si extraordinara, de atac asupra acestei hotarari judecatoresti”, a spus Nicolae Matei, primarul orasului Navodari.

„Sa amplasam o astfel de groapa, extrem de toxica, in zona Mamaia, Constanta, langa cea mai populata zona de pe litoralul romanesc nu face decat sa aduca mai mult rau imaginii Romaniei”, sustine Cristian Barhalescu, vicepresedintele patronatului din turism.

Conform unui comunicat al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, depozitul de deseuri de la Navodari va avea un impact nesemnificativ asupra mediului si va polua in limite admisibile.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.