Laszlo Borbely: Politicienii romani trebuie sa inteleaga ca protectia mediului nu este o joaca

  0
  308

  Romania are nevoie de strategii realizate de oameni de stiinta si politicieni, acestia din urma trebuind sa inteleaga faptul ca protectia mediului ‘nu este o joaca’, a declarat marti Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, intr-o conferinta de specialitate organizata la sediul Academiei Romane.

  Acesta a subliniat, totodata, ca desi Romania a facut cativa pasi importanti in domeniului mediului, mai are de rezolvat multe probleme, scrie Agerpres.

  Oficialul MMP a adaugat ca spera ca, pana la finele anului, sa se intruneasca, pentru prima data in ultimii trei ani, comitetul inter-ministerial specializat in Dezvoltare Durabila. ‘Am constatat ca, atunci cand am venit la minister, in 2007, nu exista niciun Departament care sa se ocupe de Dezvoltare Durabila, desi, la ora actuala, avem strategii in acest sens. Este nevoie ca acest comitet inter-ministerial sa se reuneasca pana la finele anului, in cei trei ani de cand am venit la minister. Timp de 20 de ani, Romania a avut lacune in ceea ce priveste dezvoltarea durabila. Va trebui sa avem proceduri administrative prin care dvs. (oamenii de stiinta, n.r.), cu stiinta, sa vedem cum sa mergem mai departe’, a punctat Laszlo Borbely.

  Ministerul Mediului si Padurilor a organizat, marti, la sediul Academiei Romane din Capitala, conferinta cu tema ‘Identificarea solutiilor privind implementarea deciziilor globale la nivel national’.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.