Telenovela eco: Cum se-ncurca autoritatile in planuri?

0
303

Locurile in care vor fi amplasate cele doua gropi ecologice de gunoi din Maramures nu se cunosc inca, desi au trecut mai bine de sase ani de cand Maramuresul a fost selectat de Ministerul Mediului si Padurilor, ca beneficiar al unei aplicatii referitoare la construirea a doua centre de management a deseurilor (CDM).

Variantele pe care le au in acest moment alesii judeteni sunt Phoenix Est, Phoenix Sud, Arinis, Grosi, Recea – situl 1, Somcuta Mare, Satulung si Recea-Lapusel – situl 2, pentru regiunea de sud a Maramuresului, respectiv Sighetu Marmatiei – Craciunesti, Sighetu Marmatiei – Sarasau, Sighetu Marmatiei – Teplita, Petrova – siturile 1 si 2, Viseu de Mijloc si Viseu de Sus, Rozavlea – siturile 1 si 2, Calinesti si Bocicoiu Mare.

Termenul de predare al acestui proiect este luna martie 2011, depasirea dead-line-ului fiind similar cu pierderea finantarii. De asemenea, nerezolvarea problemei de mediu cauzata de gropile de gunoi din judet va conduce la plata unor penalitati date de catre Comisia Europeana, in cuantum de 200.000 euro/zi.

Alesii judeteni au decis astazi continuarea elaborarii documentatiei necesare acestui proiect, iar presedintele CJ Maramures, Mircea Man, a declarat ca in scurt timp se va trece la implementarea lui. Amplasamentele celor doua gropi ecologice de deseuri vor fi anuntate in momentul in care sa va organiza si dezbaterea publica legata de acest proiect.

Valoarea totala al proiectului este in jur de 50 de milioane de lei, iar contributia Consiliului Judetean se ridica la suma de 5 milioane euro. Cea mai mare parte a finantarii, circa 75%, vine de la Uniunea Europeana iar restul de bugetul stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.