Lebedele au invadat Romania de foame

0
326
Lebedele au invadat România de foame
Lebedele au invadat Romania de foame

In ultimele doua saptamani au aparut foarte multe fotografii cu pasari calatoare de apa, in special lebede, care au invadat lacurile din Romania, lucru foarte rar pentru tara noastra, pentru aceasta perioada a anului.

Din Constanta la Pitesti si din Bacau la Giurgiu, oameni uimiti de frumusetea stolurilor care au acoperit lacurile, au postat imagini pe internet. Care sa fie insa cauza acestei invazii de lebede, pasari care simbolizeaza “iubirea eterna”?

“Este efectul dezechilibrelor ecologice. Din cauza modificarilor climaterice, locurile in care aceste pasari ar trebui sa ierneze nu mai au hrana suficienta pentru ele. In aceasta situatie, lupta pentru supravietuire muta pasarile in locurile unde gasesc de mancare, adica mai in nord. Asa se explica aparitiile atipice de pasari migratoare in tara noastra in miezul iernii. Cu doi ani in urma a avut loc o invazie de pelicani pe lacurile piscicole din Buzau. Initial, buzoienii au fost incantati de acel spectacol nemaivazut in zona lor, dar, dupa doua saptamani, piscicultorii au cerut ajutor din partea autoritatilor pentru ca pelicanii le goleau crescatoriile de pesti”, ne-a spus dr. Florina Bran (foto), profesor la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului.

Simbolul «iubirii eterne», la malul marii

Imagini deosebite pe malul marii, in Eforie Sud, pe 13 decembrie. Aproximativ 20 de lebede s-au adunat la adapost, intr-un golf de aici. Biologii spun ca pasarile au ajuns in aceasta zona in cautare de hrana si pentru a se adaposti de vremea rea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.