Leii salvati de la Gradina zoologica din Oradea vor ajunge in Marea Britanie luna viitoare

0
291

Treisprezece lei salvati de la Gradina zoologica din Oradea, unde erau tinuti in custi necorespunzatoare, vor fi transportati in Marea Britanie luna viitoare, potrivit mirror.co.uk. Felinele vor ajunge la Yorkshire Wildlife Park, in apropiere de Doncaster.leii de la Oradea

Publicatia scrie ca leii, care au intre un an si 27 de ani, vor avea un adapost special, creat in rezervatia naturala aflata in comitatul Yorkshire.

Proprietarii rezervatiei au adunat 120.000 de lire sterline dupa ce au citit ca leii erau tinuti in custi inghesuite la Gradina zoologica din Oradea.

Cei 13 lei vor fi transportati cu un avion al companiei Jet2. Proprietarul operatorului aerian, Philip Meeson, a declarat incantat ca leii „vor fi mandria comitatului Yorkshire”.

In urma cu cateva zile, o echipa de la postul BBC 1 a filmat la Gradina zoologica din Oradea, urmand sa realizeaza un documentar despre lei.

Proprietarii Yorkshire Wildlife Park au desfasurat o campanie intensa pentru a atrage atentia asupra conditiilor in care traiesc leii de la Gradina zoologica din Oradea. Ei au creat inclusiv o pagina pe internet, pentru a strange 150.000 de lire sterline, necesare mutarii felinelor in alta parte. Pana duminica la pranz, ei adunasera din donatii 124.431 de lire sterline, adica 83% din suma necesara.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.