Leonardo DiCaprio, in audienta la Papa Francisc, cu care a discutat despre mediu.

  0
  438
  Leonardo DiCaprio, în audienţă la Papa Francisc, cu care a discutat despre mediu.
  Leonardo DiCaprio, in audienta la Papa Francisc, cu care a discutat despre mediu.
  Leonardo DiCaprio, in audienta la Papa Francisc, cu care a discutat despre mediu.

  Papa Francisc l-a primit joi, in audienta privata, la Vatican, pe celebrul actor american Leonardo DiCaprio, cu care a discutat in principal despre modalitati de protejare a mediului inconjurator, informeaza ziarul La Repubblica, prezentand imagini de la intrevedere.
  Actorul american, al carui tata este de origine italiana, a fost primit joi la ora 11.30 la Palatul Pontifical de la Vatican.

  „Sanctitate, va multumesc ca imi oferiti aceasta audienta privata”, i-a spus Leonardo DiCaprio, la inceputul intalnirii, in limba italiana, Papei Francisc.

  Apoi, actorul american a continuat conversatia in limba engleza, prin intermediul unui interpret al Vaticanului. DiCaprio i-a oferit Papei Francisc o carte despre protectia mediului, explicand ca tatal lui i-a pus aceasta carte langa pat de cand era copil. Din imaginile prezentate de cotidianul La Repubblica, se pare ca este vorba de o carte cu ilustratii din operele pictorului olandez Hieronymus Bosch.

  „Aceasta carte reprezinta pentru mine promisiunea unui viitor pentru planeta noastra (…); este reprezentativa si pentru viziunea dumneavoastra si as vrea sa va ofer in dar aceasta carte”, i-a spus DiCaprio sefului Bisericii Catolice.

  Leonardo DiCaprio si Papa Francisc au discutat in principal despre protejarea mediului inconjurator, o pasiune comuna a celor doua celebritati.

  In decembrie 2015, DiCaprio a rostit un discurs proecologic la Conferinta ONU pe tema climei de la Paris (COP21), iar pe 19 ianuarie actorul american a fost distins cu „Premiul Cristal” la Forumul Economic de la Davos.

  La randul sau, Papa Francisc a dedicat Enciclica ” Laudato si’ ” temei protejarii creatiei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.