Leonardo DiCaprio va dona 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste

Leonardo DiCaprio va dona 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste
Leonardo DiCaprio va dona 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste

Actorul american Leonardo DiCaprio a anuntat ca va dona suma de 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste care militeaza pentru eliminarea dependentei omenirii de energia furnizata de carbune, petrol si gaze naturale, informeaza contactmusic.com.

Starul hollywoodian, prezent la o reuniune organizata de Forumul Economic Mondial, marti seara, in orasul elvetian Davos, a primit din partea organizatorilor un premiu special – Crystal Award – pentru implicarea sa deosebita in promovarea ecologiei. Cu ocazia ceremoniei de inmanare a acestui premiu, in timpul discursului sau de acceptare a trofeului, Leonardo DiCaprio a anuntat ca va face in viitorul apropiat o donatie 15 milioane de dolari.

„Pur si simplu, nu putem sa permitem lacomiei marilor corporatii din industria carbunelui, petrolului si gazelor naturale sa decida viitorul omenirii”, a declarat actorul american.

„Aceste entitati, care au un interes financiar in mentinerea acestui sistem distructiv, au negat si chiar au musamalizat dovezile referitoare la fenomenul de incalzire globala. Destul e destul. Stim cu totii mai bine cum stau treburile. Lumea intreaga stie mai bine. Istoria va plasa vina pentru aceasta devastare a planetei direct pe ei”.

„Planeta noastra nu poate fi salvata decat daca lasam combustibilii fosili in pamant, acolo unde le este locul. In urma cu 20 de ani, consideram ca aceasta problema este o dependenta. Astazi, detinem mijloacele necesare pentru a pune capat acestei dependete”, a declarat DiCaprio.

Fundatia actorului Leonardo DiCaprio a facut o donatie de 15 milioane de dolari – tot in beneficiul unor organizatii ecologiste – si in vara anului 2015.

PUBLICITATE

Actorul Leonardo DiCaprio este de foarte multi ani un sustinator infocat al cauzei ecologiste si a participat, in septembrie 2015, la o reuniune organizata de peste 400 de institutii si 2.000 de persoane private, care, potrivit unui studiu recent, dispun de venituri totale de 2,6 trilioane de dolari, cu scopul de a sprijini o initiativa ce vizeaza renuntarea la combustibilii fosili, scrie MEDIAFAX.

Starul american, in varsta de 41 de ani, a infiintat Leonardo DiCaprio Foundation in 1998 si a facut donatii de multe milioane de dolari, de-a lungul anilor, unor fundatii care militeaza pentru conservarea mediului inconjurator si a animalelor salbatice.

Leonardo DiCaprio este mesager al pacii pentru clima din partea Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), din 2014. Fundatia Leonardo DiCaprio are misiunea de a proteja ultimele locuri cu adevarat salbatice de pe Terra si de a construi o relatie mai armonioasa intre umanitate si lumea naturala in generala, potrivit unei declaratii a Natiunilor Unite. Fundatia lui DiCaprio a contribuit financiar la programele de protejare a tigrilor din Nepal, elefantilor din salbaticie si a faunei oceanice, inclusiv a rechinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *