Let’s Do It, Romania! Simulare Ziua de Curatenie Nationala

Let's Do It, Romania! Simulare Ziua de Curatenie Nationala

Azi,  24 august, 2011, a avut loc la Alba-Iulia, o simulare pentru ziua de curatenie nationala, care se va desfasura, in acest an, pe 24 septembrie!

Actiunea a fost organizata de catre echipa judeteana „Let`s Do It, Romania!” cu sprijinul si implicarea Primariei orasului Alba-Iulia, a Institutiei Prefectului Judetului Alba , S.C Salprest S.A si Crucea Rosie.

Circa 25 de voluntari au urmat procedura standard pentru actiunea din 24 septembrie. Acestia s-au prezentat, in jurul orei 9:00, la punctul de inregistrare, situat in fata Casei de Cultura a Sindicatelor si au parcurs urmatoarele etape: inregistrare, preluare saci si manusi , instructaj protectia muncii.

Actiunea de curatenie propriu-zisa s-a desfasurat intre orele 10:00 si 12:00, in zona Uzinei Electrica si s-a finalizat cu strangerea a 165 de saci cu deseuri. Logistica pentru punctul de inregistrare si transportul, au fost asigurate de catre Primaria orasului Alba-Iulia.

Participantii s-au bucurat de prezenta domnului prefect Stefan Bardan, care a felicitat initiativa.

“Sunt bucuros sa ii vad pe acesti tineri entuziasti care doresc intr-adevar sa dea un exemplu bun in comunitate si care arata ca este nevoie de atat de putin ca sa faci lucruri grozave in jurul tau. Poate in acest fel se vor convinge si ceilalati ca aceste lucruri au legatura cu ei, ca nu pot fi indiferenti si ca intr-un fel sau altul neluarea unor masuri acum ii vor afecta mai tarziu, daca nu pe ei, pe copiii lor.”a subliniat Stefan Bardan, prefectul judetului Alba.

Vlad Chereches, coordonatorul campaniei la nivel judetean a declarat „Actiunea de azi a fost un succes, un exemplu pentru actiunea din 24 septembrie, cand ii asteptam alaturi de noi pe toti cei ce isi doresc o schimbare in mai bine! Let’s do it, Alba!”

In afara obiectivului evident, curatarea tarii de deseuri, proiectul are si o importanta componenta de educare si responsabilizare a populatiei, in ceea ce priveste grija fata de mediul inconjurator.

Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata.

Persoane de contact:

Vlad – Dan Chereches, 0744 587 222

Silvia Dusa, 0742 938 842

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *