Lucrarile de decolmatare a canalului Bega risca sa fie sistate, pentru neplata lucrarilor efectuate

Lucrarile de decolmatare a canalului Bega risca sa fie sistate din cauza ca firmele care ecologizau canalul nu si-au primit banii, potrivit reprezentantilor Directiei Apelor Banat (DAB), transmite corespondentul NewsIn.
bega
Directorul Directiei Apelor Banat a declarat, luni, ca sumele pentru trimestrul doi nu au fost alocate deloc, iar in acest moment se poarta discutii cu constructorii privind continuarea sau intreruperea lucrarilor.

„Firmele sunt la lucru, insa e adevarat ca ritmul nu e cel pe care ni-l dorim. Speram ca in decursul saptamanii sa se clarifice problema platilor, finantarilor catre firmele care executa lucrarile. In situatia in care nu vor fi platite, vom avea discutii cu constructorii privind continuarea sau nu a lucrarilor”, a declarat, luni, directorul DAB, Titu Bojin.

Potrivit sursei citate, banii nu au fost alocati pentru trimestrul doi, iar filele de plan cu investitiile si sumele necesare sunt aprobate. „Maine (n.r, marti) dimineata sunt pornit deja la Bucuresti ca sa discut la nivelul Administratiei Nationale si Ministerul Mediului daca sumele pot fi primite in perioada urmatoare, urmand ca, in functie de aceasta decizie, joi sa hotaram pasii care vor urma pentru perioada urmatoare din punct de vedere al investitiilor”, a mai spus Bojin.

Decolmatarea Begai a inceput in primavara acestui an. Valoarea totala a investitiei este de 17 milioane de euro. Guvernul, prin Ministerul Mediului, contribuie cu 19% din totalul lucrarii, iar restul vin de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Lucrarile trebuie finalizate pana in luna noiembrie a acestui an. In cadrul acestui proiect, urmeaza sa fie ecologizati 40 de kilometri din Canalul Bega, pana la frontiera cu Serbia.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente