Tone de pesti morti, dupa ce Hidroelectrica a evacuat apa dintr-un lac de acumulare

Foarte multi pesti dintr-un lac de acumulare din municipiul Targu-Jiu au murit dupa ce reprezentantii Hidroelectrica SA au evacuat apa din lac pentru a putea efectua reparatii la valve, specialistii estimand ca ar fi vorba de circa doua tone de pesti morti, transmite corespondentul NewsIn.
peste mort
Conducerea Asociatiei Judetene de Vanatoare si Pescuit Sportiv (AJVPS) Gorj ii acuza pe reprezentantii Hidroelectrica de incalcarea legii. “Acesti pesti au murit din cauza neglijentei cuiva de la Hidroelectrica. Conducerea institutiei trebuia sa ne anunte ca urmeaza sa evacueze apa si interveneam cumva. Evacuarea apei se face pe etape, nu asa, dintr-odata. Fauna a fost distrusa”, a afirmat Nicolae Tonca, directorul AJVPS Gorj.

In replica, Adrian Miulescu, directorul Hidroelectrica Gorj, a declarat ca pentru actiunea de evacuare a apei din lacul de acumulare au fost obtinute toate avizele necesare. “Avem autorizatie de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj, totul a fost conform regulilor. Nu vad pesti morti”, a spustinut Miulescu.

Garda de Mediu Gorj va analiza situatia, Hidroelectrica fiind pasibila de amenda. “Sunt foarte multi pesti morti si vom analiza situatia creata. Am fost informati abia de dimineata despre situatie. Din cate am inteles de la conducerea Hidroelectrica, golirea lacului a fost facuta pentru a se putea efectua reparatii la niste valve, am inteles ca au un aviz de la SGA Gorj, vom verifica sa vedem daca s-a facut totul conform acelui aviz si legislatiei in vigoare. Cineva nu a respectat ceva de s-a ajuns la aceasta situatie. Daca constatam acest lucru, Hidroelectrica este pasibila de amenda”, a declarat Gheorghe Sanda, directorul Garzii de Mediu Gorj.

Cativa cetateni din zona au venit cu mai multi saci de rafie, pe care i-au umplut cu pestii care mai erau inca in viata. “Am umplut o jumatate de sac cu peste. L-am prins de prin noroiul din lac si o sa-l ducem acasa, sa-l friga nevestele. Mai intai o sa-l spalam bine. De aici, din acest lac, mai pescuiam si noi, imi pare rau ca au murit pestii”, a spus unul dintre pescarii amatori.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente