AIE: Investitiile in energiile regenerabile vor scadea cu 38%, in 2009, la nivel global

0
339

Agentia Internationala de Energie (AIE) estimeaza ca in acest an investitiile in energii regenerabile, la nivel global, vor scadea cu 38%, fata de anul trecut, pe fondul crizei, a declarat luni, la Bucuresti, Didier Houssin, director in cadrul agentiei.
energii regenerabile
„Vorbind de modul in care criza afecteaza sectorul energetic, intai in obtinerea creditelor, este mai dificil sa gasesti finantare pentru proiecte noi, dar si prin existenta unor preturi mai mici care genereaza un cash flow mai mic. Toate investitiile sunt afectate, dar nu in acelasi fel peste tot, inclusiv investitiile in energii regenerabile”, a spus directorul din cadrul AIE, Didier Houssin, prezent la conferinta anuala Eurelectric, la Bucuresti.

Potrivit acestuia, necesarul de investitii in sectorul de energie se ridica la 26 trilioane dolari, pana in 2030, adica circa un miliard dolari pe an. Mai mult de jumatate din aceste investitii ar merge catre sectorul de productie.

„In 2030, regenerabilele vor avea o contributie de 40% din electricitatea produsa la nivel global. De asemenea, energia nucleara va avea un rol mult mai important, in 2030, avand in vedere nivelul crescut al emisiilor de dioxind de carbon”, a adaugat directorul din AIE.

Didier Houssin a participat la Conventia si Conferinta Anuala Eurelectric 2009, ce are loc luni si marti in Bucuresti, cu tema „Piete de electricitate 2050: Inteligente, Integrate, Carbon-Neutre”.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.