Lucrarile de modernizare la Statia de epurare a municipiului Iasi au fost finalizate

  0
  595
  Sta?ia de epurare din Eforie Sud, model pentru cei care vor s? acceseze fonduri europene
  Stația de epurare din Eforie Sud, model pentru cei care vor să acceseze fonduri europene
  Lucrarile de modernizare la Statia de epurare a municipiului Iasi au fost finalizate

  Angajatii regiei judetene de apa, ApaVital Iasi, au finalizat, miercuri, lucrarile de modernizare la Statia de epurare a municipiului Iasi, efectuate prin Masura ISPA privind imbunatatirea sistemului de apa potabila si a celui al apelor uzate in scopul conformarii cu standardele europene in domeniul calitatii apei si protectiei mediului in municipiul Iasi.
  Razvan Manolache, purtatorul de cuvant al ApaVital, a declarat cu acest prilej ca lucrarile de reabilitare si modernizare a Statiei de epurare a apelor uzate, incepute in aprilie 2005, au costat 24 milioane de euro, si au avut ca antreprenor general pe Strabag Umweltanlagen GmbH.

  „Scopul declarat al investitiei a fost reabilitarea liniei II apa si reabilitarea liniei namolului. Beneficiile investitiei se resimt in calitatea apei deversate in raul Bahlui, precum si in utilizarea biogazului generat din procesarea eficienta si reciclarea namolurilor. Capacitatea de procesare a Statiei de epurare a apelor uzate Iasi a crescut, in urma investitiei, la 4.200 litri/secunda”, a explicat Razvan Manolache.

  Potrivit sursei citate, finalizarea Statiei de epurare a municipiului Iasi marcheaza si finalizarea Programului ISPA (Instrument Structural de Pre-Aderare), inceput in 2001 si finantat de Uniunea Europeana. Programul, in ansamblul sau, a vizat ridicarea standardului de calitate al apei potabile, pastrarea calitatii acesteia pe perioada transportului in retea, epurarea apelor uzate, respectand standardele europene, precum si ridicarea randamentului statiilor de pompare pentru apa potabila. Valoarea totala a programului a fost de 46,7 milioane euro din care grantul oferit de UE a fost de 34,6 milioane euro, iar 12,1 milioane au fost asigurate printr-un imprumut BERD.

  Asistenta tehnica, pentru intregul program ISPA de la ApaVital, a fost asigurata de un consortiu format din firmele Jacobs Gibb din Marea Britanie, Louis-Berger USA – Franta si Eptisa din Spania. AGERPRES

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.