Edilii Capitalei vor ca lucrarile de pe santiere sa fie executate numai sub perdea de apa, pentru a preveni formarea norilor de praf, iar caile de acces si stivele de materiale sa fie stropite, in acelasi scop, conform unui proiect de hotarare al CGMB privind instituirea Brevetului Verde.
santiere
In plus, lucrarile de pe santierele bucurestene nu vor fi considerate incheiate daca locul unde s-a muncit nu va fi curatat si spalat. Molozul, deseurile si reziduurile rezultate in urma activitatii vor fi indepartate imediat, fiind interzisa depozitarea lor. Vor putea fi pastrate doar materialele reutilizabile, dar numai in containere sau in saci.

Potrivit aceluiasi proiect de hotarare, un santier nu va putea functiona daca nu va fi izolat in totalitate si daca nu va fi semnalizat si iluminat in timpul noptii, astfel incat sa fie vizibil de la cel putin 100 metri.
Cei care nu vor respecta aceste norme vor fi pasibili de amenzi. Astfel, pentru persoanele fizice, amenzile vor fi intre 100 si 500 de lei, iar pentru cele juridice, intre 500 si 2.500 de lei.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here