Top zece al celor mai periculoase animale de pe planeta

Ursul polar, cel mai redutabil pradator din Oceanul Arctic se afla pe lista celor mai periculoase animale din lume, potrivit telegraph.co.uk.
urs polar
Tantarul ocupa prima pozitie in topul celor mai periculoase vietuitoare pentru oameni. Acesta este purtator de paraziti care produc malarie. Din cauza acestei boli, aproape doua milioane de oameni mor in fiecare an.

50.000 de locuitori din India mor anual din cauza muscaturii cobrei asiatice, iar in mod surprinzator, aceasta nu este cel mai veninos dintre serpi.

Meduza australiana este cea mai veninoasa vietuitoare cunoscuta de om, tentaculele ei avand suficiente toxine pentru a omori 60 de persoane. Din anul 1885, peste 5.500 de decese au fost atribuite acestei vietuitoare.

Marele rechin alb. In fiecare an, aproape 100 de oameni mor in urma atacurilor rechinilor.

Leii africani vaneaza de cele mai multe ori in haita, numai in Tanzania acestia au omorat, anual, circa 70 de persoane. In total, leii sunt raspunzatori de moartea a 250 de decese anual.

Crocodilul de apa sarata din Australia este cea mai mare reptila care traieste pe planeta, unii masculi putand sa ajunga si la aproape opt metri lungime. In fiecare an, peste 2.000 de oameni isi pierd viata dupa ce sunt atacati de crocodilii de apa sarata din Australia.

Elefantul. Unii elefanti pot ajunge sa cantareasca si 16 tone si sunt vinovati pentru moartea a circa 600 de oameni, in fiecare an.

Ursul polar. Cel mai mare carnivor dintre toate speciile de ursi, ursul polar este un animal pe care de disparitie si ataca intr-un mod violent atunci cand se simte amenintat. Ursul polar pot decapita un om dintr-o simpla lovitura cu laba.

Bivolii africani. Dintre toate animalele din Africa, acestia sunt cei mai periculosi pentru oameni, sute de morti fiind inregistrati in fiecare an.

Broasca otravitoare care traieste in America de Sud are suficient venin cat sa ucida zece oameni dintr-o singura muscatura.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *