Lumea mai are doar 12 ani pentru a salva tigrii de la disparitie

0
318

In China mai exista doar 50 de tigri in salbaticie.tigru bengalez

WWF a anuntat vineri ca populatia de tigri salbatici a scazut dramatic la 3.200, cel mai mic numar din anul 1900 incoace, cand existau 100.000 de exemplare. Lumea mai are la dispozitie doar 12 pentru a salva specia de la dispozitie, potrivit calculelor organizatiei.

Marea felina, originara din sudul si estul Asiei, ar putea disparea in curand daca nu vor fi luate actiuni urgente pentru a preveni vanatoarea si pierderea habitatului, avertizeaza expertii de la WWF.

WWF cere guvernelor din tarile unde inca mai exista tigri, incluzand China, India si Bangladesh, sa isi tina promisiunea de a dubla numarul tigrilor pana in 2022.

Asociatia pentru protectia mediului cere si oamenilor de rand sa creasca presiunea asupra natiunilor cu tigri prin semnarea unei noi petitii online care spune ca nu vrem sa traim intr-o lume fara tigri.

„Daca pierdem tigrul, nu pierdem doar unul dintre pradatorii de top, ci si o multime de alte animale. Daca protejam habitatelor lor, protejam sute de alte specii care locuiesc acolo”, a declarat Diane Walkington, director al WWF Marea Britanie.

Campania de protectia a fost lansata pentru a coincide cu Anul Tigrului in calendarul chinezesc, care pica atat in 2010 cat si in 2022.

Reprezentantii din 13 tari care gazduiesc tigri, printre care si Nepal, Rusia si Thailanda, se vor intalni in Bali saptamana viitoare pentrnu a discuta planurile de crestere a numarului de tigri.

Primul summit global asupra tigrilor va avea loc la Sankt Petersbug, in septembrie.

Tigrii locuiau pe vremuri in intreaga Asie, ajungand chiar pana in Turcia si Iran. Dar blana lor si dorinta de a face medicamente din organele lor i-au transformat in tinte pentru braconieri, iar distrugerea habitatului, prin defrisarea padurilor, a dus la scaderea si mai mare a numarului de feline.

Un studiu realizat la inceputul acestui an a aratat ca in China mai exista doar 50 de tigri in salbaticie.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.