„Lumea ta? Curata!” – Colectarea selectiva a deseurilor reciclabile incepe la scoala

"Lumea ta? Curata!" - Colectarea selectiva a deseurilor reciclabile incepe la scoala

2.137 de elevi din 38 scoli din Sectorul 1 activi  in a IV-a  editie  „Lumea ta? Curata!”

Fundatia PRAIS, alaturi de Romprest – partener principal, a lansat cea de-a IV-a editie a programului educational extracurricular „Lumea ta? Curata!” LTC, ce asigura o interventie directa asupra unui numar de 2.137 de elevi de clasa a IV-a din 38 de scoli din Bucuresti – Sectorul 1 si are ca obiectiv educarea civic-responsabila a tinerei generatii pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, promovand grija fata de natura.

 

Primele 3 editii au reunit peste 8.671 de elevi, 272 de cadre didactice din 135 de scoli din Bucuresti, Brasov, Medgidia, Arad, Timisoara, precum si 20.000 de membrii ai familiilor elevilor. Au fost sustinute 50 de lectii deschise; elevii au creat peste 1.900 de obiecte decorative din materiale reciclabile, din care 300 au fost premiate; s-au inscris 325 de compuneri pe teme ecologice direct pe site-ul www.lumeatacurata.ro. Numai in Bucuresti au fost colectati din consumul elevilor in scoli:  786 metri cubi hartie, 239 metri cubi plastic.

 

Copiii sunt deschisi, sensibili si mai ales dornici sa invete lucruri noi. Atunci cand familia, scoala, societatea se implica constant in educarea lor, oferindu-le modele si exemple bune, rezultatele sunt uimitoare. Suntem pentru al III- lea an alaturi de peste 2100 elevi din sectorul 1, invatam din cartile LTC, sustinem concursuri de obiecte de arta decorativa din materiale reciclabile si compuneri pe teme de mediu, derulam lectii deschise si colectam selectiv alaturi de echipa Romprest, apoi integram totul in comunicarea pe www.lumeatacurata.ro, a declaratSilvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Ca si in editiile anterioare, toti elevii au primit gratuit o carte educationala extracurriculara alaturi de materiale de informare pentru 4.000 de parinti, despre beneficiile colectarii selective a deseurilor reciclabile, pentru protectia mediului. Cele 38 de scoli din sectorul 1, sunt dotate de catre Romprest cu pubele pentru colectarea selectiva a hartiei si a plasticului, iar deseurile reciclabile colectate de elevi vor fi cuantificate lunar. Rezultatele colectarii din scoli sunt inregistrate pe platforma de comunicare a programului, site-ul www.lumeatacurata.ro care genereaza automat topul celor mai active scoli. Totodata, elevii sunt angrenati in 2 concursuri: compuneri tematice si crearea de obiecte decorative realizate din materiale reciclabile.

 

Expozitiile intrascolare permit juriului sa selectioneze cele mai bune lucrari decorative si compuneri. Elevii sunt premiati in luna iunie, in cadrul unei ample ceremonii pe care o organizam impreuna cu Fundatia PRAIS de 3 ani. Castigatorii primesc materiale sportive si educative, iar scolile echipamente birotice, pe care le oferim anual, fiind dedicati acestei cauze”, a declarat Adriana Calcan, Director Marketing si Comunicare Romprest.

 

Programul „Lumea ta? Curata!” se desfasoara in parteneriat institutional cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Sectorului 1.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *