FDSC invita ONG urile la un nou eveniment pe teme juridice de interes pentru activitatea sectorului neguvernamental

FDSC invita ONG urile la un nou eveniment pe teme juridice de interes pentru activitatea sectorului neguvernamental

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) a demarat la inceputul acestui an seria de seminarii ONGLex, menite sa prezinte teme juridice de interes pentru activitatea sectorului neguvernamental. Al doilea seminar va avea loc pe 31 mai, in parteneriat cu SCPA Gherghina si Asociatii si PricewaterhouseCoopers. Vor fi abordate aspecte fiscale practice in activitatea organizatiilor neguvernamentale. Seminariile sunt organizate in cadrul proiectului “Servicii juridice pro bono pentru organizatiile neguvernamentale din Romania , finantat de Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe si derulat de FDSC in parteneriat cu 6 firme de avocatura:  Kinstellar SPARL, Clifford Chance Badea SCA, White & Case, Pachiu SCA, DLA Piper Dinu SCA si Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA in asociere cu Allen & Overy LLP si SCPA Gherghina si Asociatii. Participarea este asigurata in limita locurilor disponibile si gratuita. Inscrierile vor avea loc intre 10 – 25 mai.

Primul seminar din seria ONGLex a avut loc pe 1 martie si a avut ca tema “Contractul de munca in noul cod al muncii”. Evenimentul a fost bine primit cu interes de catre mediul neguvernamental, ceea ce a incurajat organizatorii sa reia demersul si sa isi propuna sa organizeze periodic intalniri intre reprezentantii organizatiilor si firmele de avocatura care au raspuns pozitiv invitatiei de implicare in proiect.

Astfel, al doilea seminar marca ONGLex se va desfasura pe data de 31 mai si va aborda aspecte fiscale practice, care fac parte din activitatea cotidiana a organizatiilor neguvernamentale. Evenimentul va fi organizat in parteneriat cu SCPA Gherghina si Asociatii si PricewaterhouseCoopers. Ca si data trecuta, va fi un seminar interactiv, in cadrul caruia participantii vor avea ocazia de a pune intrebari inspirate din activitatea organizatiilor pe care le reprezinta. Pentru ca fiscalitatea este o tema mereu actuala, invitatia este deschisa pentru toate organizatiile, indiferent de zona in care activeaza. Participarea este gratuita, insa posibila in limita locurilor disponibile. Persoanele interesate trebuie sa reprezinte organizatii active in domeniul social, precum si organizatii care desfasoara initiative de advocacy.

 

Iata si temele incluse pe agenda seminarului:

  • Perspective fiscale pentru organizatiile neguvernamentale in 2012: principalele modificari recente ale Codului Fiscal si ale normelor de aplicare
  • Regimul fiscal aplicabil activitatilor economice: activitati economice directe vs. societate comerciala cu asociat unic ONG

Conditiile de participare pentru seminarul din 31 mai sunt disponibile la linkul urmator:

http://www.stiriong.ro/ong/justitie/fdsc-invita-ong-urile-la-un-nou-evenimen

Formularul de participare este disponibil aici:

http://goo.gl/CJicF

 

Seminariile ONGlex sunti organizate periodic de catre FDSC, in dorinta de a sprijini organizatiile neguvernamentale in clarificarea celor mai importante aspecte legale din activitatea lor. Discutiile vizeaza aspecte practice cu care reprezentantii organizatiilor neguvernamentale se intalnesc in activitatea de zi cu zi. Evenimentul va permite atat prezentarea temelor juridice de catre specialisti in drept, cat si interventia participantilor.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *