Lunca Dunarii: harti de risc

  0
  421

  Proiectul „Danube Flood Risk – Cartografierea zonelor de risc la inundatii in Lunca Dunarii” a fost selectat de Comisia Europeana in cadrul celei de-a doua etape de analiza.
  lunca dunarii
  Urmeaza ca, dupa evaluarea ofertei finale, sa primeasca aprobarea din partea forului european, informeaza Ministerul Mediului.

  Romania a atras in cadrul acestui proiect 17 parteneri si observatori din alte 13 tari europene (Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Ungaria, Germania, Italia, Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina). Proiectul va asigura bazele stiintifice pentru adoptarea masurilor ecologice de protectie impotriva inundatiilor in Lunca Dunarii, in conformitate cu cerintele Directivei Cadru Apa si Directivei Viituri ale Uniunii Europene. Proiectul, in valoare de 6,5 milioane de euro (din care peste 2 milioane de euro vor fi alocate Romaniei) va fi finantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala al Comisiei Europene, iar implementarea efectiva a acestuia se va desfasura in perioada 2009-2011.

  Cel mai important rezultat al cestui proiect va fi Atlasul hartilor de risc la inundatii pentru Lunca Dunarii, care va reprezenta un instrument de baza pentru adoptarea integrata a masurilor de reducere a riscului la inundatii pentru tarile din bazinul Dunarii, inclusiv Romania. Pana in acest moment, in Europa, doar raurile Rin si Elba dispun de un astfel de atlas.

  Sursa: Jurnalul National

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.