Luni a avut loc o dezbatere publica referitoare la proiectul de sterilizare a cainilor si pisicilor

Luni, la Primaria Municpiului Bucuresti, a avut loc o dezbatere publica referitoare la proiectul de hotarare privind detinerea si controlul reproductiei cainilor si pisicilor in Municipiul Bucuresti. Au luat cuvantul atat persoane fizice interesate de problemele animalelor cu si fara stapan, cat si autoritati si ONG-uri.
sterilizarea animalelor
Asociatia de protectia animalelor Robi a declarat ca aceasta este o premiera la nivelul consiliilor locale si un model demn de urmat de catre toti primarii din toata tara.

“Suntem la inceput de drum bun si avem nevoie de mult ajutor din partea tuturor celor care doresc sa nu mai vada animale chinuite, abuzate si nici oameni terorizati de haitele de caini. Noi dorim sa ajungem in situatia de a controla inmultirea cainilor si pisicilor, asa incat sa apara pe lume doar atatia cati isi vor gasi stapani. Nu este un obiectiv ambitios ci doar unul de bun simt, umanitar”, a precizat asociatia intr-un comunicat.

“Nu intelegem atitudinea reprezentantilor Consiliului Medicilor Veterinari care au adus amendamente acestei hotarari dintre care unele, in opinia noastra nu fac nimic altceva decat sa tergiverseze punerea in aplicare a acestei hotarari. De altfel am fost avertizati ca vor contesta hotararea, daca nu se va tine cont de amendamentele dumnealor, ceea ce va insemna ca punerea ei in aplicare va avea de asteptat. In acest rastimp multe animale vor aparea pe lume si mai apoi vor fi abandonate pe domeniul public, ceea ce va fi in detrimentul tuturor”, a mai spus asociatia Robi.

Organizatia a precizat ca se asteptau de la Consiliul Medicilor Veterinari sa vina cu propuneri de colaborare, si nu sa puna piedici proiectului.

Hotararea prin care proprietarii de caini vor fi obligati sa-i inregistreze si sa-i sterilizeze va fi supusa aprobarii consilierilor generali ai Capitalei in sedinta din 27 februarie.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,337FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente