Macacii, antrenati sa protejeze de pasari o baza aeriana chineza

0
448
Macacii, antrena?i s? protejeze de p?s?ri o baz? aerian? chinez?
Macacii, antrenați să protejeze de păsări o bază aeriană chineză
Macacii, antrenati sa protejeze de pasari o baza aeriana chineza
Macacii, antrenati sa protejeze de pasari o baza aeriana chineza

Fortele aeriene ale armatei chineze au antrenat un grup de macaci pentru a ajuta la protectia unei baze aeriene impotriva pasarilor extrem de numeroase care puneau in pericol securitatea zborurilor, noteaza miercuri EFE.

Macacii au fost selectati pentru a distruge cuiburile din arborii aflati in apropiere si pentru a goni pasarile care le dadeau dureri de cap pilotilor la decolarea si aterizarea avioanelor de vanatoare ale acestei baze din apropiere de Beijing, dupa cum a semnalat site-ul chinez Air Force News Web.

Baza incercase practic totul impotriva pasarilor, de la artificii la sperietorile de ciori si chiar armele de foc, insa nimic nu a fost atat de eficient ca maimutele, pe care site-ul le numeste ‘noua arma secreta a armatei chineze’.

Macacii raspund cu obedienta de recrut fluieraturilor cu care antrenorii le dau ordine si au reusit deja sa distruga peste 180 de cuiburi din apropierea bazei.

Aceasta nu este prima armata din lume care foloseste animale domesticite in corpuri de elita: Statele Unite ale Americii folosesc delfinii in misiuni de detectare a minelor, amintea The Washington Post.

Una dintre cele mai delicate operatiuni din istorie, legata de liderul Al-Qaida, Osama Bin Laden, a inclus participarea unui caine, un ciobanesc belgian numit ‘Cairo’, adauga agentia spaniola de presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.