Mai multe specii de balene ucigase

Mostre de tesut prelevate de la 139 de balene ucigase din intreaga lume arata ca exista cel putin trei specii diferite, informeaza Reuters.balene ucigase

Cercetatorii au crezut de mult timp ca exista mai multe specii de balene ucigase, in special datorita obiceiurilor diferite de imperechere si de alimentatie.

Una din speciile recent descoperite vaneaza foci in oceanul Antarctic, in timp ce alta specie mananca pesti, dupa cum a declarat Phillip Morin, de la U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration’s Southwest Fisheries Science Center, California.

Echipa de cercetatori condusa de Morin a examinat ADN-ul balenelor orca, provenit din mitocondrii, care se transmit de la mama la pui fara mari modificari.

“Schimbarile sunt foarte mici la mitocondriile balenelor ucigase, ceea ce ingreuneaza detectarea unor diferente la speciile aparute mai tarziu daca nu avem intregul genom”, a mai spus Morin, al carui studiu a fost publicat in revista de specialitate Genome Research.

Cele 139 de balene de la care au fost luate probele de ADN proveneau din Pacificul de Nord, Atlanticul de Nord si Antarctica. Astfel, s-a descoperit ca in Antarctica exista doua specii diferite de balene ucigase.

Sursa: Intact News

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente