Mai multi bani pentru Regia Nationala a Padurilor

0
522

Bugetul anual al Regiei Nationale a Padurilor (RNP)-Romsilva se mareste cu peste doua milioane de lei, in urma renuntarii la cele 42 de fonduri de vanatoare, recent preluate de Ministerul Agriculturii, informeaza NewsIn.ursul carpatin

Directorul in cadrul Romsilva, Gheorghe Mohanu, sustine ca in fiecare an, pentru un fond de vanatoare gestionat, Romsilva cheltuia in medie circa 100.000 de lei.

„Sunt bani pe care ii dam pe hrana suplimentara a vanatului, pentru ca in habitatul natural nu o gaseste in totalitate si pe salarii, fiindca pentru fiecare fond de vanatoare legea ne impune sa avem cel putin un salariat care sa aiba sarcini exclusive pentru acest fond de vanatoare. La acestea, daca adaugam cheltuielile cu chiria, cu tarifele de gestionare, pentru intretinerea si paza vanatului, se ajunge la un miliard de lei vechi”, a declarat Mohanu.

Acesta a explicat ca, la un fond de vanatoare cu cota mica de recoltare, suma de 100.000 de lei inseamna pierdere pentru Romsilva.

„La un fond de vanatoare de pe care nu recoltezi nimic sau unde cota de vanatoare este foarte mica, miliardul acela inseamna pierdere. Singurele fonduri care pot cat de cat sa nu ne duca la aceste pierderi sunt cele unde am recolta la specii de vanat mare, urs sau cerb”, a mai spus directorul in cadrul Romsilva.

Preluare

Ministerul Agriculturii a preluat recent 42 de fonduri de vanatoare de la Regia Nationala a Padurilor Romsilva.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.