Maidanezii nimanui. Se inchide si adapostul de la Chiajna

Adoptii Caini
Din cauza unor neintelegeri cu proprietarul terenului , Primaria inchide din 19 septembrie unul din cele doua adaposturi, aflat in Ilfov.
caini maidanezi
Edilii au cerut sprijinul asociatiilor de profil ca sa preia cainii, insa acestea nu au adaposturi pentru patrupede si cer eliberarea lor pe strazi, dupa o sterilizare prealabila. Pana la o decizie finala, animalale vor fi inghesuite in adapostul din Capitala, deja arhiplin.

Primaria lucreaza la un adapost nou, la Mihailesti, dar acesta va fi gata abia peste cel putin o jumatate de an. Momentan, situatia pare fara iesire: primaria va functiona doar cu adapostul din Capitala, deja arhiplin. Strangerea altor caini ar putea fi amanata.

In alte tari, organizatiile private au parteneriate cu autoritatea locala. La Milano, de exemplu, cainii sunt tinuti in 30 de adaposturi ale unor asociatii, si doar intretinerea e finantata de primarie.

La noi, asociatiile au demonstrat ca isi pot pierde rapid si micile adaposturi pe care le au. S-a intamplat in aceasta vara la Chitila, cand un membrii unui ONG evacuat de pe un teren inchiriat, au ajuns sa nu mai stapaneasca animalele infometate.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *