Manuel Valls in China: diplomatie, comert, ecologie

Manuel Valls in China: diplomatie, comert, ecologie
Manuel Valls in China: diplomatie, comert, ecologie

Primul ministru francez Manuel Valls efectueazǎ o vizitǎ in China, insotit de aproximativ 50 de mari patroni. O deplasare pusǎ sub semnul economiei si al comertului, dar si al viitoarelor negocieri pe tema climatului pe care le va gǎzdui Parisul la sfirsitul acestui an.

Agentia France Presse observǎ cǎ aceasta va fi cea mai lungǎ deplasare in strǎinǎtate a lui Manuel Valls de cind a fost desemnat prim ministru. Trei zile petrecute in China, de joi pinǎ simbǎtǎ, iatǎ un gest cu o anumitǎ semnificatie. Franta tine sǎ-si onoreze un partener comercial important, cǎruia nu-i plac vizitele scurte. Deviza chinezilor, nescrisǎ, este aceasta: dacǎ vreti sǎ ne dati o dovadǎ de respect, atunci oferiti-ne timp. Pe de altǎ parte, vizita lui Valls marcheazǎ incheierea unei serii de manifestǎri pusǎ sub semnul trecerii a 50 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Franta si China.

Cum in ultima perioadǎ popularitatea primului ministru francez a crescut vertiginios, datoritǎ modului in care a gestionat criza atentatelor, Manuel Valls isi forjeazǎ cu ocazia acesti vizite si statura internationalǎ. Pentru cǎ nu se stie cine va fi candidatul stingii la prezidentialele din Franta din 2017…

“China va avea un rol important de jucat in succesul conferintei internationale asupra climatului care se va tine in decembrie la Paris”, a declarat Manuel Valls intr-un interviu acordat agentiei de presǎ China Nouǎ. Tot el a mai sublinian cǎ Franta rǎmine deschisǎ pentru investitorii, studentii si turistii francezi. Mai precis, universitǎtile franceze sunt dispuse sǎ primeascǎ anual 50 000 de studenti chinezi, iar pinǎ in 2020 Franta sperǎ ca numǎrul turistilor chinezei sǎ ajungǎ la 5 milioane anual.

Pe agenda vizitei figureazǎ, pe lingǎ etape comerciale si discutii cu liderii chinezi, si putin turism la Cetatea Interzisǎ de la Beijing, iar simbǎtǎ Manuel Valls se va deplasa la Shanghai, plǎminul economic al Chinei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente