NASA AVERTIZEAZĂ: “Asa va arata Terra in 2099!”

NASA AVERTIZEAZĂ: "Asa va arata Terra in 2099!"
NASA AVERTIZEAZĂ: “Asa va arata Terra in 2099!”

Agentia spatiala americana a dat publicitatii un material video in care prezinta modul in care Pamantul se va schimba pana in 2099 din cauza schimbarilor climatice, relateaza venturebeat.com. Folosind modelele NASA pentru climat si tendinte ale vremii, agentia americana preconizeaza schimbari drastice ale temperaturilor si ale precipitatiilor in secolul curent.

La nivel global, specialistii NASA se asteapta ca temperaturile sa creasca in semnificativ, iar precipitatiile sa scada si sa creasca in diferite regiuni ale globului.

Responsabilitatea omului in favorizarea schimbarilor climatice este mai sigura ca oricand, iar temperatura medie a Pamantului va creste cu 0,3 pana la 4,8 grade Celsius pana in 2100, potrivit expertilor din cadrul GIEC.

Grupul Interguvernamental de Experti asupra Evolutiei Climatului (GIEC) si-a revizuit de asemenea in sus estimarile privind cresterea nivelului marii, ce ar urma sa fie intre 26 si 82 de centimetri pana in 2100, conform noului document.

Pentru GIEC este in prezent “extrem de probabil” ca influenta umana sa fie principala cauza a incalzirii observate incepand cu jumatatea secolului XX, ceea ce echivaleaza cu o certitudine de 95% in terminologia foarte precisa a raportului de circa treizeci de pagini, sinteza a mii de studii stiintifice. In ultimul sau raport, in 2007, aceasta certitudine era de 90%.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente