Primul maraton nocturn prin Retezat din Romania

  0
  468
  Agent Green: Linistea din Retezat ar putea fi intrerupta de buldozere si drujbe in cel mai scurt timp
  Agent Green: Linistea din Retezat ar putea fi intrerupta de buldozere si drujbe in cel mai scurt timp
  Primul maraton nocturn prin Retezat din Romania

  Iubitorii miscarii in aer liber si competitiilor si al muntelui sunt invitati la un raid nocturn, care este primul de acest fel din Romania si din Muntii Retezat.

  „Iorgovanu Night Run” este un concurs de semi-maraton nocturn, ce se va desfasura in perioada 18-19 august 2012, incepand cu ora 01.00 noaptea, pe un traseu in Muntii Retezat. Mai exact, competitia este localizata in zona Retezatului Mic din raza localitatii Uricani, Hunedoara, si vine in intampinarea celor care doresc sa-si depaseasca limitele intr-un cadru natural deosebit.

  „Este practic primul maraton nocturn, prima alergare pe timp de noapte de la noi din tara si, pe langa asta, e si faptul ca toata aceasta competitie se desfasoara pe traseu montan. Adica, nu e nimic asfaltat acolo, sunt portiuni de gol alpin, grohotis, padure. E cat se poate de extrem, plus ca e noaptea, iar asta e inedit. Vor fi concurenti din toata tara”, au precizat organziatorii.

  Cei care se vor inscrie vor avea parte si de premii, unele chiar inedite.

  Retezatul Mic este parte a Parcului National Retezat si aduce competitorilor posibilitatea descoperirii naturii in forma ei bruta. Punctul cel mai inalt al traseului competitiei se afla pe varful Iorgovanu la 2.014 metri.

  In pesterile de acolo, spune legenda, traia demult un balaur infricosator. Acesta o rapeste intr-o buna zi pe Ana – sora cea mica a viteazului Iorgovanu -, iar drept pedeapsa eroul legendei il omoara si ii cara lesul pe crestele muntilor, urma putand fi vazuta pana si azi de cei care bat aceste carari.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.