Turnul Eiffel devine tot mai ecologic, va produce energie prin panouri solare si eoliene

0
463
Turnul Eiffel devine tot mai ecologic, va produce energie prin panouri solare si eoliene
Turnul Eiffel devine tot mai ecologic, va produce energie prin panouri solare si eoliene

Turnul Eiffel, monument emblematic al capitalei franceze, devine tot mai ecologic: in curand, el va produce o parte din energia necesara functionarii sale cu ajutorul instalatiilor eoliene si al panourilor solare, a anuntat firma care administreaza turnul, citata de AFP.

Primul etaj, cel mai mare, se afla in plina etapa de modernizare, urmand ca „batrana doamna” sa fie mai atractiva si mai ecologica, a spus presedinele Societe nouvelle de la Tour Eiffel (SNTE), Jean-Bernard Bros, cu ocazia unei vizite in santier. Aflat la 57 m inaltime, primul etaj este cel mai putin frecventat din turn, aceasta situatie putandu-se schimba cand turistii vor putea pasi pe podeaua transparenta care va fi construita la marginea spatiului creat de cei patru stalpi.

Lucrarile mai prevad amplasarea unor mici instalatii eoliene, a unor panouri solare si recuperarea apelor pluviale, in scopul imbunatatirii performantelor energetice ale turnului cu 30%, a adaugat Jean-Bernard Bros. Va fi imbunatatit si accesul persoanelor cu mobilitate redusa, acestea urmand sa beneficieze de intreg spatiul, lucru care nu este posibil astazi. Intr-unul din spatiile de la etaj va fi deschisa o sala de conferinte, iar buticurile, muzeul si restaurantul de la etajul al doilea vor fi renovate.

Lucrarile, care se vor termina la sfarsitul lui 2013, nu se vor face cu inchiderea etajului si vor costa 25 milioane de euro, scrie Agerpres.

Turnul Eiffel, construit cu ocazia Expozitiei universale de la Paris din 1889, este unul din cele mai vizitate monumente din lume: in 2011 au fost 7,1 milioane de vizitatori, de la 3 milioane la inceputul anilor ’80.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.