Maratonul Tarii Gugulanilor – Tarcu 2012

  0
  630
  Maratonul Ţării Gugulanilor – Ţarcu 2012
  Maratonul Tarii Gugulanilor – Tarcu 2012

  Duminica 24 iunie 2012 se va desfasura concursul de biciclete Maratonul Tarii Gugulanilor – Tarcu, cu pornire din Poiana Marului.

  La prima editie din iunie 2011 au luat startul peste 300 de concurenti, veniti din toate colturile tarii.

  Si anul acesta, evenimentul va umple literalmente statiunea, inscrisi deja pe liste fiind peste 180 de concurenti. Pe langa acestia multi ciclisti prefera sa se prezinte direct la start, inscrierile la fata locului fiind permise.

  Asociatia Altitudine (administrator al sitului Natura 2000 Muntii Tarcu) organizeaza acest eveniment cu o puternica amprenta ecologica si de mediu pentru constientizarea si sensibilizarea publicului in privinta ariei protejate din Muntii Tarcu (Sit Natura 2000).

  Evenimentul este sustinut de Primaria Municipiului Caransebes, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret si formatia Salvamont Caras-Severin.

  Isi aduc aportul la organizare in parteneriat cluburile si asociatiile Tibiscus Timisoara, Bike Attack Resita, Concordia Lugoj si Club Montan Caransebes, iar alti voluntari si prieteni contribuie la buna desfasurare.

  Sponsorii evenimentului sunt: Velocity, Deltatel, Isostar, Printtech, Supreme Bikes, X-Sport, Racing Bike Pro, Vilador, Technomind, Dolomit Instal, Cottontex, Decathlon si Sportsworld, iar ca si parteneri media avem: MBike, Ciclism.ro, Freerider.ro si Skytrip.

  Evenimentul este sustinut si promovat de Radio Romania – Resita si Radio Timisoara.

  Mai contribuie la buna desfasurare Primaria Municipiului Timisoara si Werk MB Construct.

  Traseele de concurs ce parcurg drumuri forestiere, comunale si poteci, au lungimi si dificultati diferite, pentru toate gusturile iubitorilor de mountainbike si de natura:

  – proba de 30 de km denumita Discovery, de la Poiana Marului la Cuntu unde se poate participa si cu familia.

  – proba de 50 de km denumita Race, preferata de cei mai multi dintre participanti datorita privelistilor deosebite, dar si provocarii oferite.

  – proba de 80 de km cu peste 2500m diferenta de nivel, un adevarat Maraton destinat sportivilor foarte bine pregatiti.

  Pe langa acestea, la Poiana Marului va fi organizat si un miniconcurs pentru copii.

  Ultima zi pentru inscrieri on-line este vineri 22 iunie. Se mai pot efectua inscrieri la fata locului sambata intre 17:00 si 22:00 si duminica inaintea orei 9.

  Publicul este invitat sa sustina concurentii la start/sosire sau de-a lungul traseului, pe potecile turistice ale sitului Natura 2000 Muntii Tarcu.

  Startul se va da la ora 9:30, dupa inchiderea inscrierilor si sedinta tehnica.

  Primii concurenti de pe traseul scurt sunt asteptati sa soseasca in jurul orelor 11, iar performerii ce parcurg maratonul pe traseul Poiana Marului – Saua Jigorea – Cuntu – Varciorova – Turnu Ruieni – Maru – Poiana Marului (80km si 2500m diferenta de nivel) vor ajunge la sosire dupa ora 14.

  Premierea castigatorilor va avea loc la orele 17.

  Mai multe informatii pe situl concursului http://www.maratontarcu.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.