Proiect de 2 milioane de euro, aprobat de Comisia Europeana, pentru protejarea mediului din Gorj

Proiect de 2 milioane de euro, aprobat de Comisia Europeana, pentru protejarea mediului din Gorj

Comisia Europeana a anuntat acceptarea la finantare a unui proiect de “management conservativ” al unor habitate din Aria Naturala Protejata Nordul Gorjului de Vest. Initiativa a apartinut doamnei ing. jr. Elisabeta Juveloiu, din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Gorj, care indeplineste si functia de manager de proiect.

De altfel, agentia de mediu din Gorj este singura din tara cu un astfel de rezultat in sesiunea de evaluare 2011 / 2012.
Perioada de implementare se intinde pana in 2017. Din bugetul total de 2 milioane de euro, co-finantarea europeana se ridica la 50%.
In ceea ce priveste co-finantarea romaneasca, proiectul Elisabetei Juveloiu beneficiaza de sustinerea declarata a Ministerului Mediului si Padurilor, prin doamna Ministru Rovana Plumb (vezi facsimil).

Practic, proiectul se va implementa in aria naturala protejata Nordul Gorjului de Vest, cu suprafata de 89.321 ha, si cuprinde teritoriul administrativ a unui numar de 10 comune. In cadrul proiectului se vor elabora analize privind stadiile actuale ale unor habitate, vor fi refacute diverse habitate si se vor face tratari biologice. Totodata, se va realiza infrastructura necesara eliminarii impactului negativ al turismului si pasunatului necontrolat asupra habitatelor refacute in cadrul proiectului :
amenajare puncte de campare;
amenajare trasee turistice;
construrea a doua puncte de informare;
organizarea Festivalului Castanului in localitatea Pestisani, in primul week-end al lunii octombrie;
amplasarea de panouri de informare;
amenajari colectare deseuri ;
achizitia a doua rulote lemn, ce asigura conditii de cazare si transport in zone de bellvedere ale zonei.
Fondurile alocate proiectului vor fi cheltuite si pentru organizarea de conferinte, campanii de informare/constientizare a populatiei locale, elevi, turisti privind valoarea ridicata a capitalului natural al Gorjului, cat si necesitatea unei atitudini si a unui comportament civilizat in aceste zone si nu numai.
Dupa aceasta noua reusita a doamnei ing. jr. Elisabeta Juveloiu, ar fi de bun simt ca valul de schimbari pornit de USL la institutiile descentralizate sa o readuca la conducerea Agentiei de Protectia Mediului Gorj. Cata legatura are competenta profesionala cu numirile pe functii de conducere, vom vedea…

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,195FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente