Marcel Iures a plantat un pin la Tasuleasa

In cadrul proiectului Verde 003, se va ecologiza cursul raului Dorna si se va reimpaduri un versant muntos defrisat

Proiectul Verde 003, lansat de Asociatia Tasuleasa Social in parteneriat cu Asociatia Salvati Dunarea si Delta – Academia Catavencu si compania Coca-Cola HBC Romania, are ca obiectiv ecologizarea raului Dorna, pornind de la izvor si pana la varsarea sa in Dunare. Raul va fi ingrijit de tineri voluntari din localitatile riverane.

Proiectul va dura trei ani, timp in care voluntarii vor realiza actiuni ecologice de curatare a cursului Dornei si de reimpadurire a unui versant muntos defrisat din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor, judetul Suceava.

Initiatorii programului se vor ocupa de educarea voluntarilor in spiritul conservarii resurselor naturale. “In cadrul acestui proiect, noi vom infia Dorna si vom avem grija de ea, de unde izvoraste si pana la varsare. De-a lungul raului, vom aduna gunoaiele pentru ca Dorna sa aiba un curs sanatos si chiar vom impaduri zonele daca va fi nevoie. Vom aduce tineri voluntari din scolile localitatilor riverane, ii vom educa in spirit ecologic si vom munci impreuna pentru ca apele noastre sa fie curate”, a spus Laura Sgarcitu, specialist Comunicare la Coca-Cola HBC Romania.

10.000 de puieti vor fi plantati

La lansarea proiectului au participat mai multe personalitati ale vietii publice din Romania, printre care Radu Naum, Catalin Stefanescu, Florin Chilian sau Marcel Iures. Proiectul urmareste reducerea efectelor interventiei umane in zonele naturale protejate, in special asupra fenomenului defrisarilor necontrolate si a poluarii. In acest scop, in campusul de la Tasuleasa, din satul Piatra Fantanele, judetul Bistrita-Nasaud, a inceput perioada de pregatire pentru 100 de voluntari.

Citeste articolul Marcel Iures a plantat un pin la Tasuleasa integral in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente