Tavalugul Dean face ravagii

  0
  353

  Uraganul a lovit cu toata puterea insula Jamaica, doborand copaci si acoperisuri si provocand alunecari de teren. Statul Mexic este in stare de alerta

  Autoritatile jamaicane au instituit ieri blocaje rutiere pentru o perioada de 48 de ore si au intrerupt complet alimentarea cu energie electrica. Alerta a fost emisa si in insulele Cayman, Cuba, Haiti si Belize, din Marea Caraibelor, precum si in Mexic.

  Valurile uriase au lovit coasta de sud a insulei, iar ploile torentiale au produs alunecari de teren in regiunile muntoase. In acest timp, guvernul jamaican a interzis circulatia si a suplimentat numarul patrulelor de politie pentru a preveni jafurile. Multi locuitori ai insulei au refuzat sa fie evacuati desi, dupa cum spune directorul agentiei de pregatire pentru cazuri de dezastru, multe case au fost deja distruse de uragan.

  Cel putin 17 spanioli au ramas izolati intr-un mic arhipeleag din apropierea coastelor jamaicane, dupa ce au refuzat sa plece. Aeroporturile au fost inchise, iar autoritatile le-au cerut echipelor de interventie sa verifice starea adaposturilor provizorii. Dean, care a ajuns la categoria a patra pe scara Saffir Simpson, ameninta, potrivit Centrului american pentru Monitorizarea Uraganelor din Miami, sa ajunga la 5 – maximul pe aceasta scala.

  In Jamaica nu au fost inregistrate decese, dar furtuna a rupt copaci, a inundat strazi, a dezvelit locuin-
  te si a distrus acoperisul unei inchisori, insa niciun detinut nu a evadat.

  Citeste articolul Tavalugul Dean face ravagii integral in Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.