Marea Britanie anunta toleranta zero fata de comertul cu animale salbatice

0
763
Marea Britanie anunță toleranță zero față de comerțul cu animale sălbatice
Marea Britanie anunta toleranta zero fata de comertul cu animale salbatice
Marea Britanie anunta toleranta zero fata de comertul cu animale salbatice

Ministrul britanic al afacerilor externe, William Hague, a pledat miercuri pentru ‘toleranta zero’ fata de flagelul comertului ilegal cu animale, potrivit AFP.

Ar fi o „tragedie” daca aceste specii — tigri, elefanti, rinoceri, urangutani — ar disparea „din cauza ignorantei si aviditatii omului”, a declarat William Hague, cu ocazia unei receptii desfasurate la muzeul de istorie naturala din Londra, pe tema comertului ilegal cu animale salbatice.

„Trebuie sa dam dovada de toleranta zero fata de coruptie si sa aratam angajamentul tuturor guvernelor de a nu avea nicio legatura comerciala cu produse provenite de la specii aflate in pericol”, a mai spus seful diplomatiei britanice, in ajunul unei conferinte internationale pe aceasta tema.

Printul William si-a exprimat la randul sau dorinta ca reuniunea de joi sa poata marca ‘inceputul sfarsitului acestui comert odios’.

Intr-un mesaj video difuzat duminica, printul William si tatal sau, printul Charles, coorganizator al conferintei impreuna cu guvernul britanic, au lansat un apel pentru salvarea elefantilor si a celorlalte specii amenintate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.