Marea Hoinareala 2011

  Marea Hoinareala 2011

  Grupul Ecologic de Colaborare Nera lanseaza, vineri, o noua Hoinareala in Muntii Aninei. Calatorii cu trenul pe cea mai veche cale ferata montana din Romania, prezentarea ecoturistica a orasului Anina si a Rezervatiei Naturale Buhui fac parte din programul evenimentului la care sunt asteptati sa participe toti cei dornici de turism.

  Monitorizarea mediului si promovarea ecoturismului in Microregiunea Dunare-Nera-Caras. Acesta este scopul actiunii care incepe vineri, de la ora 7, in gara Oravita, punct de pornire pentru o calatorie cu trenul pe Semeringul Banatean pe ruta Oravita – Lisava – Ciudanovita – Garliste – Anina (cea mai veche cale ferata montana din Romania).

  Dupa o prezentare ecoturistica a traseului Semeringului Banatean de catre Iulia Grumeza – ghid de practicare a turismului in echipa Anina – se va merge la haldele de deseuri miniere de pe teritoriul localitatii Anina. Va urma o prezentare ecoturistica a orasului Anina si a rezervatiei naturale Buhui – Marghitas. Se vor face apoi analize fizico – chimice ale apei din lacul Buhui, in incinta cantonului silvic Buhui.
  Intre orele 13.15 – 13.30 va avea loc o prezentare ecoturistica a traseului Cheile Minisului si rezervatiei naturale Izvorul Bigar din Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, urmata de prezentarea izbucului Bigar si a punctului belvedere de la Bigar.
  Excursia se va incheia la lacul Gura Golambului. „Asteptam pe oricine este interesat de evenimentul nostru. Alaturi de noi si-au anuntat participarea 20 de voluntari, elevi si studenti din Timisoara, Anina, Moldova Noua si Oravita. Ce ne propunem este sa promovam turismul din aceasta zona a Banatului, dar si sa tragem un semnal de alarma asupra poluarii unor zone”, a precizat Cornel Popovici Sturza, presedinte al Grupului Ecologic de Colaborare Nera, organizator al actiunii.
  Evenimentul face parte dintr-un proiect din programul de colaborare Romania-Serbia.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *