Marsul curateniei in Navodari

In localitatea Navodari va avea loc maine “Marsul curateniei”. Actiunea ecologista este organizata de administratia locala in parteneriat cu unitatile de invatamant din localitate. “Elevi de la cele trei scoli si de la liceul din oras, inarmati cu manusi si saci de plastic vor strange gunoaiele aruncate de cetatenii mai putin civilizati. Incercam, prin aceasta actiune sa sensibilizam opinia publica asupra acestui aspect”, a declarat Tudorel Calapod, primarul orasului Navodari.

La actiune participa cate o suta de copii de la fiecare din cele trei scoli din oras precum si cincizeci de liceeni. Acestia vor pleca de la unitatile de invatamant spre parcul central si vor strange gunoaiele intalnite pe traseu, pe aleile blocurilor. “De-a lungul intregii actiuni, copiii vor imparti mesaje cu caracter ecologist. De altfel, le va sta la dispozitie si o masina care va avertiza sonor populatia cu privire la pericolul pe care-l reprezinta gunoaiele pentru mediul inconjurator. Vrem ca si adultii sa-si schimbe atitudinea in ceea ce priveste aceasta problematica”.

Gunoaiele reprezinta si pentru orasul Navodari o problema: orasul este in continua expansiune iar din orasele mai mari s-au mutat aici, in ultima perioada, foarte multi locuitori in conditiile in care trebuie regandit si sistemul de salubritate al orasului. Mai mult decat atat, conform reglementarilor UE, o problematica aparte o ridica colectarea selectiva a gunoaielor. In acest sens, administratia locala doreste extinderea programului de colectare selectiva a gunoaielor, program ce se deruleaza de doi ani in Navodari.

Sursa: Romania Libera

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente