Accident ecologic pe Dunare: O barja cu 900 de tone de ingrasamant s-a scufundat la intrarea fluviului in tara

    O barja incarcata cu aproximativ 900 de tone de substanta de tip ingrasamant NPK, utilizat in agricultura, s-a scufundat miercuri, la intrarea Dunarii in tara. UPDATE 19.28: Vicepremierul GABRIEL OPREA a ordonat Centrului Operational de Comanda al Guvernului si Platformei de Coordonare Operationala sa verifice prin structurile proprii si ministerele de linie gradul de risc…

    Citește mai departe

    Substantele chimice folosite in fracturarea hidraulica si riscurile pentru sanatatea umana si organismele vii

    Dincolo de plangerile populatiei afectate, efectele reale asupra sanatatii si legatura lor directa cu fracturarea hidraulica sunt rareori documentate, pentru ca nu a existat o preocupare oficiala in acest sens, iar pe de alta parte fracturarea este exceptata de la divulgarea compusilor chimici utilizati, ceea ce a ingreunat diagnosticarea si stabilirea unor corelatii. Potrivit activistilor…

    Citește mai departe

    Cum intervin elicopterele MAI pentru stingerea incendiilor de padure din Masivul Bucegi

    Ministerul Administratiei si Internelor a dat publicitatii imagini de la operatiunea desfasurata in cursul zilei de luni pentru stingerea incendiilor de padure din Masivul Bucegi. Potrivit imaginilor, MAI a intervenit cu saci de plastic umpluti cu apa, ce au fost incarcati in elicopter si aruncati peste zona de ardere. Prefectul de Prahova, Marius Sersea, a…

    Citește mai departe

    Voluntarii asociatiei MaiMultVerde au adunat 17 tone de gunoi dupa gratare

    Un gratar bun este un gratar curat. Acesta a fost mesajul pe care toata vara sute de voluntari ai asociatiei MaiMultVerde l-au transmis romanilor care au iesit la picnic. Voluntarii au iesit in padurea Snagov pentru a sarbatori finalul acestui proiect. „Gratar curat 2010” si-a propus sa informeze si sa responsabilizeze participantii la picnic despre…

    Citește mai departe

    „Tomberonistii Brasovului” sau trista poveste a ursilor care se hranesc la ghenele de gunoi

    Primele vizite ale ursilor la tomberoanele cu gunoi din Brasov dateaza de circa doua decenii, de cand in frumosul oras de la poalele Tampei s-a inceput construirea unui cartier de blocuri muncitoresti, amplasat intr-unul din cele mai frumoase locuri de excursii duminicale: Valea Racadaului. Constructii „glorioase” din epoca de aur, in care locuiesc inghesuiti peste…

    Citește mai departe

    Gunoiul craiovean, fara iz european

    In Craiova, colectarea selectiva a gunoiului, potrivit normelor europene, s-a dovedit un obiectiv greu de realizat. Din cauza nepasarii cetatenilor, dar si a indiferentei autoritatilor se strang la gramada, in aceeasi pubela, resturile menajere, peturile, hartia si sticla. Incercarile Salubritatii de a colecta selectiv gunoiul in Banie au esuat. Programele-pilot, din 2007 si 2008, s-au…

    Citește mai departe

    Vacanta ecologica pentru romani

    Organizatia pentru protectia mediului World Wildlife Fund for Nature (WWF) ofera solutii ecologice pentru turistii care pleaca in vacanta. Turistilor le sunt recomandate hotelurile ecologice si destinatiile care poseda sisteme eficiente de tratare a deseurilor si de reciclare. Hotelurile si unitatile de cazare promovate sunt cele care utilizeaza energie alternativa, regenerabila, cum este de exemplu…

    Citește mai departe

    Sticla peste bord!

    Este o mare placere sa bei un suc la hotelul plutitor de pe lacul Bicaz. Mai ales mai pe seara atunci cand soarele incepe sa apuna. Dar daca esti mai atent la locurile inconjuratoare, sau daca stai intr-un loc care iti ofera o vedere pe laterala a restaurantului, observi o imagine dezolanta. Zeci de peturi…

    Citește mai departe

    Continua campania educationala pentru impaduriri – Adopta un copac

    Asociatia pentru dezvoltare durabila deruleaza in parteneriat cu Directia Invatamant din cadrul Primariei Generale a Capitalei, Grupul APT si Cami Comexim, a doua parte a campaniei educationale pentru impaduriri din cadrul proiectului „Adopta un copac. Impreuna vom creste o padure”, in perioada 27-30 august 2008, in intervalul orar 18 – 21, in incinta parcului Herastrau…

    Citește mai departe

    Caini in saci de plastic

    Caini ucisi si aruncati pe camp in saci din plastic. Asta a gasit o buzoianca in timp ce trecea cu masina pe soseaua de centura a Brailei, in dreptul comunei Chiscani. Femeia care a gasit cadavrele celor opt caini este convinsa ca animalele au fost otravite, fiindca nu au urme vizibile de violenta. Politia a…

    Citește mai departe

    Braila: Elevii de la Iorga lupta consecvent pentru un mediu curat

    La Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” este o adevarata traditie in promovarea actiunilor ecologice. De ani de zile elevii sint mobilizati de cadrele didactice sa participe la diferite manifestari prin care sa faca ceva concret pentru mediu. Elevul Alexandru Maxineanu ne-a spus ca in anii trecuti s-au derulat proiectele: „Eco – scoala”, „Prietenii naturii”, „Sanitarii mediului”.

    Citește mai departe

    „Hunedoara, si mai curata”

    Hunedorenii care protejeaza mediul inconjurator si sunt interesati ca locul in care traiesc sa fie curat vor fi premiati prin intermediul campaniei „Hunedoara si mai curata”, lansata, marti, 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, de catre societatea Proserv din Hunedoara si saptamanalul Replica.

    Citește mai departe