Ministerul Mediului a elaborat un ghid pentru turistii ecologisti

0
317

Turistul roman trebuie sa invete sa pretuiasca mediul inconjurator. De aceea, autoritatile s-au gandit sa ii vina in ajutor si au elaborat un ghid cu sfaturi practice.

Daca ati ales ca destinatie muntele, nu uitati sa puneti in bagaj saci de plastic pentru gunoi. Atentie, insa, acestia trebuie aruncati doar in locurile special amenajate. Evitati pe cat posibil risipa de apa si energie in orice spatiu de cazare, iar daca vreti sa pescuiti sau sa vanati, alegeti locurile si perioadele legale. Asta, bineinteles doar daca aveti un permis.

Daca ati ales sa va petreceti vacanta pe litoral, sunteti sfatuiti sa pastrati curatenia pe plaja si sa inotati doar in locurile indicate. Iar daca va plac plimbarile pe mare, folositi doar ambarcatiuni care nu polueaza sau pe cele cu un consum redus de combustibil.

Cat priveste modalitatea de deplasare, turistul trebuie sa stie ca autoturismul personal consuma mai mult combustibil decat trenul sau autocarul, de exemplu. De aceea, daca mergeti in vacanta in grup, folositi un singur mijloc de transport si alegeti-l pe cel care polueaza cel mai putin.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.