Sticla peste bord!

Este o mare placere sa bei un suc la hotelul plutitor de pe lacul Bicaz.
PET-uri
Mai ales mai pe seara atunci cand soarele incepe sa apuna. Dar daca esti mai atent la locurile inconjuratoare, sau daca stai intr-un loc care iti ofera o vedere pe laterala a restaurantului, observi o imagine dezolanta. Zeci de peturi de plastic si ambalaje si mucuri de tigara plutesc atat la malul lacului, cat si pe suprafata acestuia. Dai necajit din cap si zici “doamne, turistii acestia numai mizerie fac”, dar iata ca nu e chiar asa. Duminica, 7 septembrie pe la ora 19 am vizitat locul cu pricina pentru cateva ore de relaxare. Dupa trei sferturi de ora de asteptat ca sa primim o comanda de sase sucuri, am observat ca domnisoarele chelnerite au adoptat un mod foarte comod de a debarasa mesele. Nu numai mancarea ce ramanea in farfurii, dar si continutul paharelor, al scrumierelor precum si sase sticle de plastic de 0,5 L au fost aruncate cu lejeritate in lac. Contrariati de actiunea lor, atat noi, cei aflati la o masa vecina precum si alti clienti aflati in restaurant, am protestat. Dar raspunsul a venit clar din partea chelneritelor “Da’ pe tine ce te freaca grija!?”. De aici a pornit o lunga lista de comentarii la adresa mea si a celor aflati la aceesi masa din partea chelneritelor, dar nu acest lucru a fost jignitor, ci faptul ca ele au invocat existenta unui angajat platit pentru a curata zona de mizerii. Nu trebuie mentionata nerentabilitatea unui astfel de angajat platit pentru a strange in urma chelneritelor deoarece oricine isi da seama cu usurinta de acest lucru. Si totusi, presupunand faptul ca ar exista un astfel de angajat, zona tot arata ca o groapa de gunoi in regim plutitor. Culmea a fost faptul ca nu au dispus de un sac menajer pentru a aduna resturile, dar unor prieteni veniti la restaurant pentru a pescui de pe terasa le-au fost adusi saci de plastic pentru a pune pestii prinsi.
In acest fel malurile lacului sunt intetite de mii de sticle care plutesc cu speranta ca cineva, candva le va strange si pe ele, dar cei angajati in astfel de proiecte sunt prea putini, iar mizeria apare din nou si din nou.
Acum intrebarea care imi vine logic in minte este: “Vor inceta oare sa arunce resturi in lac, iar daca nu, vor fi luate niste masuri?” Sper ca Garda de Mediu sa se autosesizeze si sa ia masuri in aceasta directie, iar daca le fac o vizita sa-i cheme si pe colegii de la OPC deoarece si calitatea mancarii, precum si servirea lasa foarte mult de dorit.

Autor: Olivia Dedita

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente