Teatru, umor, ecologie si gesturi umanitare

0
280

O asociatie franceza creata si prezidata de un actor colecteaza si recicleaza dopuri de plastic, donand banii in scopuri umanitare.

Celebru in Franta datorita rolurilor din teatru,film si emisiuni de televiziune,dar mai ales datorita emisiunilor de umor, actorul Jean Marie Bigard a fondat Asociatia „Bouchons d’amour”. Scopul acesteia este sa cumpere scaune cu rotile pentru persoanele cu handicap din banii obtinuti prin vanzarea catre centrele de reciclare a dopurilor de plastic colectate.

Asociatia este non-profit, toti banii obtinuti din vanzarea dopurilor fiind donati unor asociatii si federatii sau directionati catre cazuri umanitare. Mai mult, toti cei implicati in activitatea de strangere, depozitare, transport si vanzare a dopurilor sunt voluntari care semneaza o adeziune la statutul asociatiei si la carta asociatiei.

Persoanele interesate pot afla de pe site-ul asociatiei adresa celui mai apropiat responsabil cu colectarea si pot lua legatura cu acesta prin e-mail. Responabilul are in grija gasirea unui spatiu de depozitare de 10 tone si de obtinerea de saci de plastic pentru transport. Tot responsabilul contacteaza firma de reciclare atunci cand s-a strans o cantitate de 10 tone de dopuri. Pretul pe tona este de 200 de euro, in functie de calitatea dopurilor si de modul de sortare.

Asociatia reuseste sa stranga lunar mult peste 100.000 de tone de dopuri in toata Franta.Astfel,din mai 2005 pana in prezent au fost vandute societatii de reciclare Eryplast 4.720.846 tone,ceea ce s-a concretizat intr-o donatie de 119.461,22 euro pentru Federatia Franceza Handisport.Transferurile sumelor stranse au fost posibile cu sustinerea unor unitati bancare din reteaua BRD.

In prezent mai multe farmacii precum si o asociatie australiana au devenit parteneri in proiect,fie prin donatii fie prin organizarea punctelor de colectare.Asociatia face demersurile necesare pentru a fi recunoscuta ca organizatie de interes general,astfel incat donatorii sa beneficieze de deduceri fiscale mai mari.

Surse: www.bouchonsdamour91.com

www.bouchonsdamour.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.