Masina care consuma 0,02 litri de benzina la suta de kilometri, construita de cativa studenti

Un grup de studenti de la o universitate din Franta au realizat o masina la care marii producatori de automobile inca viseaza si care foloseste energie in echivalentul a 0,02 litri la suta de kilometri.Masina echipei Polyjule

Echipa Polyjule of Polytech din Nantes a consturit un autovehicul superusor pentru maratonul anual Shell-Eco din Lausitz”, Germania.

Pe data de 7 mai, la doar o zi dupa ce trecusera de bariera de 0,023 litri la suta de kilometri (10.000 de mile per galon sau mpge – Miles per gallon gasoline equivalent), echipa a stabilit un nou record de 0,02. Masina nu foloseste benzina, ci este propulsata de un motor electric ce functioneaza pe baza de hidrogen. Cantitatea e hidrogen folosita a fost convertita apoi in echivalentul de benzina, potrivit foxnews.com.

Competitorii de la maratonul Eco pot folosi orice sursa de energie, de la benzina la energie solara. Chiar si asa insa masinile nu sunt conduse pe o distanta de 17.000 de kilometri, ci doar pe cativa kilometri, la viteze foarte mici, folosind foarte putin combustibil. Rezultatele sunt apoi convertite in mpge.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *