Masina electrica, o investitie proasta

Un autoturism electric va putea fi revandut dupa cinci ani pentru numai 10% din valoarea initiala, indica o analiza realizata de o companie britanica de specialitate.masina electrica

Compania britanica „Glass’s”, care realizeaza un catalog in care prezinta valorile de revanzare ale autoturismelor de ocazie, sustine ca o masina electrica nu va mai valora aproape nimic, dupa numai cinci ani.

De vina pentru aceasta depreciere masiva ar fi sistemul de acumulatori, foarte scump si cu un ciclu de viata limitat la opt ani – inlocuirea bateriilor l-ar costa pe noul proprietar aproximativ 10.000 de euro!

Glass’s propune ca exemplu modelul Nissan Leaf, primul autoturism electric lansat de producatorul japonez, care, dupa cinci ani, ar urma sa coste mai putin de 3.000 de lire sterline (sub 4.000 de euro), adica aproximativ 10% din valoarea initiala.

O solutie pentru ca preturile masinilor electrice sa nu coboare atat de drastic pe piata second-hand ar fi, o’potrivit Glass’s, distribuirea separata a acumulatorilor, in regim de leasing, cu o chirie de aproximativ 100 de euro pe luna.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *