Masina pe hidrogen ar putea fi scoasa pe piata din 2015

  Masina pe hidrogen ar putea fi scoasa pe piata din 2015
  Masina pe hidrogen ar putea fi scoasa pe piata din 2015
  Masina pe hidrogen ar putea fi scoasa pe piata din 2015

  Masinile de azi fac mari probleme din cauza consumului de benzina si motorina si al pretului tot mai mare al combustibililor. Viitorul ne-ar putea gasi insa la volanul masinilor care consuma hidrogen.

  Mai multe companii auto lucreaza deja la modele alimentate cu hidrogen, scrie CBS News. O astfel de masina prezinta si avantajul ca are zero emisii nocive pentru mediul inconjurator.

  Reprezentantii Toyota se declara optimisti ca pana in 2015 vor reusi sa produca masini cu aceasta tehnologie.

  Pretul acestei masini pe hidrogen ar urma sa fie de 50.000 de dolari. In plus, celulele de energie cu care masina este echipata produc electricitate prin amestecul oxigenului din aer cu hidrogenul pastrat in patru rezervoare la bordul masinii.

  Expertii sustin ca produsul rezidual al procesului este in mare parte apa, iar alte avantaje ale acestei masini sunt nivelul de zgomot foarte redus si acceleratia echivalenta cu cea a unui motor clasic in patru cilindri.

  Sursa citata mai scrie ca autoturismul are o autonomie de aproape 650 km fara a fi alimentata, adica o distanta mai mult decat dubla fata de un model electric.

  Specialistii spun ca hidrogenul poate fi extras din mai multe surse, printre care se gasesc gazul natural si apa, insa acest ultim element prezinta dezavantajul folosirii unei cantitati mari de electricitate.

  Cei care cumpara o masina pe hidrogen trebuie sa aiba si unde sa realimenteze cu un asemenea combustibil, aceasta fiind o mare problema.

  Infrastructura in acest domeniu este foarte slaba, in SUA, de exemplu, existand doar 10 stati de alimentare cu hidrogen.

  Si totusi, siguranta unei masini pe hidrogen este garantata, caci orice problema poate determina inchiderea automata a rezervorului, chiar si in caz de accident.

  In plus, rezervoarele cu hidrogen ale masinilor Toyota sunt imbracate cu fibra de carbon.

  Nu numai Toyota mizeaza pe noua tehnologie. Interesate de asemenea masini sunt si companiile General Motors si Honda, acestea anuntand chiar si un parteneriat, iar compania Hyunday si-a propus sa vanda masini pe hidrogen pana in anul 2015.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *