Masinile de lux, in slujba mediului inconjurator

  1
  337

  Chiar daca este perioada de criza economica si financiara, masinile de lux nu au lipsit din saloanele auto de la Detroit, ba chiar s-au adaptat tendintelor din sector, mai exact au capatat mai multa sobrietate in prezentare si au devenit mai economice.masini de lux

  Alaturi de marile nume din sectorul auto, precum Bentley, Ferrari sau Cadillac, Audi si-a prezentat noul prototip e-Tron, al doilea din familia de masini electrice „haut de gamme”.

  Prevazut cu o autonomie de 250 km, e-Tron, un coupe pentru doua persoane, poate atinge cu usurinta 100 km/h in mai putin de zece secunde. In ceea ce priveste design-ul, autovehiculul are o linie sport si este dotat cu pneuri Pirelli concepute special pentru ea.

  Tesla, fabricantul de masini electrice sport, si-a extins gama cu un model conceput special pentru familii, Model S, care are locuri pentru cinci adulti si inca doua locuri pentru copii. Autonomia masinii ajunge pana la 500 km, iar comenzile sunt in totalitate tactile.

  Potrivit AFP, Model S va fi comercializata incepand de la 49.000 de dolari, iar productia sa va incepe in 2011.

  Pentru Bentley insa, recesiunea a fost mai dura, intrucat vanzarile sale au scazut cu aproape 50%, astfel ca la standul sau de la Detroit pot fi admirate doar doua modele noi, unul dintre ele fiind berlina Mulsanne.

  La Cadillac, prototipul XTS Platinum se vrea a fi „berlina de lux a viitorului”, o masina prestigioasa, dar care economiseste energie si are emisii scazute de CO2.

  XTS Platinum prezinta un sistem de propulsie hibrid, prevazut cu un motor V6 cu injectie directa de 3,6 litri, si un interior crem deschis, care contrasteaza cu elementele mai inchise la culoare, cum sunt volanul si tabloul de bord.

  Si japonezul Honda si-a prezentat noua masina de lux hibrida, CR-Z sport coupe, care va fi comercializata in Statele Unite incepand cu aceasta vara.

  Masinile de lux nu au renuntat la nimic pe perioada crizei, dar constructorii au decis sa organizeze o prezentare caracterizata prin sobrietate si platforme in culori neutre, renuntand chiar si la cateva manechine.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.