Premiera nationala la Iasi, in "ziua fara masini": puteti testa noul model hybrid Toyota Prius
STUDIU: Toyota este compania cu cea mai "verde" imagine din lume

Concernul japonez Toyota Motor Europe /TME/ este liderul industriei auto la capitolul celui mai scazut nivel de emisii de CO2 din Europa, a anuntat, joi, intr-un comunicat de presa, Toyota Romania, care citeaza Raportul Comisiei Europene /CE/ si al Agentiei Europene pentru Mediu /AEM/.
Suprematia TME s-a datorat obtinerii unui nivel mediu de emisii CO2 de 112,2g/km atat pentru vehiculele Toyota, cat si Lexus comercializate inregistrate pe parcursul anului 2010 in statele membre ale Uniunii Europene. Rezultatul este cu mult sub media industriei, care este de 140 g/km si cu 16 g/km sub standardul de 128,35 g/km impus TME de catre CE.
Raportul forului european este primul document de care constructorul nipon de automobile va tine cont pentru indeplinirea obiectivului impus pentru 2012.
Potrivit legislatiei in vigoare, raportul pe 2010 al CE si AEM a luat in calcul 65% dintre vehiculele cu cel mai mic nivel de emisii din flota comercializata de catre fiecare producator.
Toyota ramane lider pe segmentul vanzarii vehiculelor cu tehnologie hibrid integrala. Lansat pentru prima data in anul 1997 in Japonia si trei ani mai tarziu in Europa, Toyota Prius a fost primul vehicul hibrid produs in masa.
Potrivit sursei citate, vanzarile cumulate de vehicule hibrid Toyota si Lexus au depasit, la momentul actual, 3,5 milioane unitati la nivel global, cifra ce va creste odata cu extinderea gamei de vehicule hibrid.
In Europa, peste 10% dintre cele doua modele comercializate au fost vehicule hibrid.
Pentru prima data, Toyota va introduce tehnologia hibrid si in segmentul B, prin lansarea, in acest an, a noului Yaris hybrid. De asemenea, noul model Lexus GS 450h, prezentat in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt, va fi disponibil incepand cu acest an.
Tot in 2012, modelului Prius i se vor alatura Prius + si Prius Plug-in Hybrid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here